Турска: Двије Рускиње преминуле од тровања алкохолом

Двије Рускиње, по занимању туристички водичи, умрле су у Турској због тровања алкохолом, саопштио је директор болнице у којој су преминули, а преносе медији. Из групе од 120 руских туристичких водича, који су у петак крстарили јахтом у љетовалишту Бодрум, 30 их је хоспитализовано највероватније због тровања, преноси тиражни дневник Харијет. Међу хоспитализованима је 15 […]

среда, јун 1, 2011 / 18:45

Двије Рускиње, по занимању туристички водичи, умрле су у Турској због тровања алкохолом, саопштио је директор болнице у којој су преминули, а преносе медији.

Из групе од 120 руских туристичких водича, који су у петак крстарили јахтом у љетовалишту Бодрум, 30 их је хоспитализовано највероватније због тровања, преноси тиражни дневник Харијет.

Међу хоспитализованима је 15 лица која су била у критичном стању. У протекла два дана преминуле су двије пацијенткиње.

"Оно што је изгледно то је да су пацијенти примљени у болницу са прекомерном количином алкохола у крви", изјавио је Абдулах Ердоган, директор болница а преноси агенција Анадолија.

Он је додао да су пацијенти примљени због тровања алкохолом, али да ће медицинским аналазима бити утврђено да ли су пили легална алкохолна пића.

"Једна Рускиња је на одјељењу интензивне неге", изјавио је Ердоган и додао да јој пријети опасност од оштећења мозга.

Полиција је јуче прикупила узорке хране и пића која су туристички водичи конзумирали на јахти како би се утврдио узрок тровања а на медицинске аналази послати су узорци крви пацијената.

Функционер из турског Министарства културе и туризма саопштио је да су појачане контроле у туристичким мјестима.

У Турској је 2009. године умрло 11 лица међу којима три њемачка студента који су конзумирали нелегално произведена алкохолна пића.

Раки, јако алкохолно пиће с мирисом аниса, сматра се националним пићем у Турској.Оставите одговор