03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Тројчинданско саборовање народа Херцеговине

Манастир Добрићево на Билећком језеру је мјесто гдје се вијековима његовала и чувала традиција, духовност и саборност, поручено је са Тројчинданског саборовања народа Херцеговине, који је почео синоћ служењем вечерње службе. У цркви Ваведења пресвете Богородице јутрос је служена света литрургија, након чега је настављен културно-забавни програм у оквиру кога је организовано такмичене у пјевању […]

недеља, 12 јуна, 2011 / 18:59

Манастир Добрићево на Билећком језеру је мјесто гдје се вијековима његовала и чувала традиција, духовност и саборност, поручено је са Тројчинданског саборовања народа Херцеговине, који је почео синоћ служењем вечерње службе.

У цркви Ваведења пресвете Богородице јутрос је служена света литрургија, након чега је настављен културно-забавни програм у оквиру кога је организовано такмичене у пјевању изворних пјесама у мушкој и женској конкуренцији, свирању на традиционалним инструментима и бацању камена са рамена.

Код ове древне светиње се већ традиционално, сваке године организује окупљање и дружење не само народа Херцеговине већ и сусједне Црне Горе и других земаља.

Начелник општине Билећа Драган Бабић рекао је да ће локална власт и даље подржавати једну од најзначајних духовних и културним манифестација у тој херцеговачкој општини.

Код манастира Добрићево саборује се са повременим прекидима од 1730. године. Прије петнаестак година обновљено је окупљање Херцеговаца на овом мјесту, а поновно масовно саборовање везује се у великој мјери за ангажовање недавно преминулог игумана манастира Добрићево архимандрита Симеона Биберџића.