Трибунал: Караџић добија повјерљиве документе УН-а

ХАГ – Судско вијеће Хашког трибунала уважило је захтјев некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића да се на седам докумената УН примијене правила из Правилника којима се омогућује достава докумената тако да се они не објелодањују јавности. Караџић је у захтјеву навео да су УН тражиле издавање таквог налога као услов да му доставе било […]

петак, фебруар 25, 2011 / 12:00

ХАГ – Судско вијеће Хашког трибунала уважило је захтјев некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића да се на седам докумената УН примијене правила из Правилника којима се омогућује достава докумената тако да се они не објелодањују јавности.

Караџић је у захтјеву навео да су УН тражиле издавање таквог налога као услов да му доставе било који материјал који је тражио за одбрану.

Правило 70 из Правилника о поступку и доказима Хашког трибунала обезбјеђује да се "државе, организације или појединици охрабре на сарадњу, тако што Трибунал омогућује да се осјетљиве информације доставе по повјерљивом основу".

"Судско вијеће је увјерено да су се УН сагласиле да доставе седам докумената, као одговор за захтјев оптуженог, уколико се изда налог вијећа којим ће се потврдити примјена Правила 70 на те документе", одбразложено је у одлуци вијећа.Оставите одговор