Требиње: Стипендије у помен на Милоша Мрдића

Породица трагично преминулог младог џудисте из Требиња Милоша Мрдића додијелила је данас прву стипендију Ивани Нинковић, ученици другог разреда Гимназије и пливачици "Леотара" као знак сјећања на овог успјешног спортисту. У школској 2011/2012. години Нинковићева ће мјесечно примати 160 КМ. Милош Мрдић, један од најталентованијих младих џудиста БиХ, трагично је преминуо у јулу 2009. године […]

среда, октобар 12, 2011 / 18:32

Породица трагично преминулог младог џудисте из Требиња Милоша Мрдића додијелила је данас прву стипендију Ивани Нинковић, ученици другог разреда Гимназије и пливачици "Леотара" као знак сјећања на овог успјешног спортисту.

У школској 2011/2012. години Нинковићева ће мјесечно примати 160 КМ.

Милош Мрдић, један од најталентованијих младих џудиста БиХ, трагично је преминуо у јулу 2009. године у 17. години, а његова породица је одлучила да додјељује годишњу стипендију једном ученику требињске Гимназије који се истиче у учењу, владању и у спортским достигнућима.

Милош Мрдић био је вишеструки првак Републике Српске и БиХ у свим узрасним категоријама.

"Овим скромним чином желимо да задржимо сјећање на нашег Милоша, али истовремено да помогнемо и стимулишемо успјешне и талентоване ученике да остваре значајне кораке на спортском пољу", рекао је Милошев отац Миодраг Мрдић.

Нинковићева је један од најталентованијих чланова Пливачког клуба "Леотар", јуниорски је и сениорски првак БиХ у дисциплинама 50 и 100 метара прсно, освојила је бронзану медаљу на првенству Балкана у Бањалуци и вишеструка је рекордерка БиХ у јуниорској и сениорској конкуренцији. Учесник је јуниорског првенства Европе у пливању у Београду, а наступила је на највећем пливачком скупу на свијету – Свјетском првенству у пливању одржаном у јулу у Пекингу.

Она је захвалила за стипендију породици Мрдић и истакла да ће јој ово бити подстрек да и у будућности буде још боља и успјешнија, како у школи, тако и у спорту.

Милошев брат Митар, успјешни џудиста и освајач бројних медаља и признања, уручио је Нинковићевој и сребрну плакету са Милошевим ликом.Оставите одговор