Скупље гријање у Приједору

Приједорска домаћинства плаћаће гријање од ове сезоне 1,48 марака по метру квадратном без ПДВ-а што представља повећање за 11 одсто, а власници калориметара 100,80 КМ или за 20 одсто више него раније, потврдила је директор "Топлане" у Приједору Љиљана Деспотовић. Деспотовићева је навела да је приједорска "Топлана" добила општинску сагласност да повећа цијене гријања овим […]

среда, октобар 12, 2011 / 18:37

Приједорска домаћинства плаћаће гријање од ове сезоне 1,48 марака по метру квадратном без ПДВ-а што представља повећање за 11 одсто, а власници калориметара 100,80 КМ или за 20 одсто више него раније, потврдила је директор "Топлане" у Приједору Љиљана Деспотовић.

Деспотовићева је навела да је приједорска "Топлана" добила општинску сагласност да повећа цијене гријања овим корисницима.

"Домаћинства ће на основу нове цијене на годишњем нивоу плаћати 1,48 КМ без обрачунатог ПДВ по метру квадратном, власници калориметара 100,80 КМ", појаснила је Деспотовићева и додала да је ово повећање посљедица сталног раста цијене мазута који користе као енергент.

Цијена гријања за правна лица и буџетске кориснике остаће непромијењена – 3,35 КМ односно 2,65 КМ по метру квадратном.

"Топлана" у Приједору завршила је све припреме да се испорука топлотне енергије током предстојеће сезоне гријања одвија несметано.

"Од данас па у наредна два дана, до календарског почетка сезоне гријања, стамбени и пословни простори ће се загријавати у јутарњим и вечерњим сатима" потврдила је Деспотовићева.

"Топлана" је у протеклој сезони испоручивала топлотну енергију за 5 000 корисника и загријавала је око 276 000 метара квадратних стамбеног и пословног простора, за шта је утрошила око 4 700 тона мазута.Оставите одговор