Требиње и данас без воде

Због испадања из погона више пумпних агрегата на пумпној станици "ОКО" у требињском Водоводу кажу да нису у могућности да испоручују довољне количине воде грађанима Требиња и да тренутно у град долази око једне половине потребних количина воде. Према плану требињског водовода, за потрошаче у насељима који су остали без воде за пиће из градског […]

среда, јун 1, 2011 / 17:15

Због испадања из погона више пумпних агрегата на пумпној станици "ОКО" у требињском Водоводу кажу да нису у могућности да испоручују довољне количине воде грађанима Требиња и да тренутно у град долази око једне половине потребних количина воде.

Према плану требињског водовода, за потрошаче у насељима који су остали без воде за пиће из градског водовода, вода ће се обезбиједити у цистернама, и то по следећем распореду

  • Јужни цијевовод (Придворци , Алексина међа , Тодорићи , Волујац до Лука) у
  • периоду од 9-10 часова.
  • Западни цијевовод (Од школског центра до Хума) у периоду од 10-11 часова.
  • Гучина ,Тини, Мокри Долови , Полице у периоду од 11-13 часова
  • Засад , Хрупјела у периоду од 13-14 часова
  • Горица у периоду од 13-15 часова
  • Гучина , Тини, Мокри Долови , Полице у периоду од 15-17 часова
  • Засад , Хрупјела у периоду од 17-18 часова
  • Горица у периоду од 18-20 часова

Водовод је замолио потрошаче који имају воду из градског водовода да исту корите само за санитарне потребе , тј. да се иста не користи за заливање башта и слично.

У насељима који имају редовно водоснабдевање , вода за пиће је хигијенски исправна. Служба за праћење квалитета вода Ј.П." Водовод" А.Д. Требиње у сарадњи са Заводом за заштиту здравља РС – Требиње свакодневно контролише квалитет воде за пиће . Р

Према ријечима Зорана Сорајића, директора требињског водовода, квар би требао да буде отклоњен током сутрашњег дана, а тренутно уредно снабдијевање је обезбјеђено само за виталне инстуције и центар града, док су у приградским насељима на снази рестриктривне мјере. Сорајић је овом приликом апеловао на грађане да рационално користе воду само за санитарне потребе.

„Ми ћемо, према дотоку воде у резервоар Крш покушати да расположиве количине усмјеримо тако да би и потрошачи у приградским насељима повремено имали воду. Процјену стања пумпне станице Врело око обавиће данас стручњаци из сарајевског водовода, и очекујемо да квар буде отклоњен у што краћем могућем року“, истакао је Сорајић.

Сорајић је рекао да квар на пумпној станици Врело око нема везе са недавним испуштањем акумулације Горица, а у склопу ремонта Хидроелектрана на Требишњици. За потрошаче који су због квара остали без воде и данас ће бити обезбијеђено снабдијевање из цистерни.

Мјештани који су чекали у реду за воду из цистерни у насељу Хрупјела кажу да имају разумјевања за ово што се догађа.

"Догађају се кварови али апелујемо на оне којима вода долази да не залијевају баште и цвијеће док ми чекамо у реду. Очекујемо и надамо се да ће овај квар ускоро бити ријешен. Али шта ако се понови а врело љетио долази", кажу мјештани Хрујела.

Ипак преовладава мишљење да ће се ускоро нормализовати стање те да ће из требињских славина ускоро кренути вода.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор