Тошић и Нинковић: Побиједићемо Словенију

Дан послије ремија са Италијом, српски фудбалери оптимистични су у предвиђањима исхода одлучујућег дуела квалификација за Европско првенство против Словеније. ’Орлови’ су у суботу добили слободан дан, а пут Словеније кренуће у недељу, у 11 часова, чартер летом од Београда до Марибора. На пут ће кренути 24 играча с обзиром да због суспензије право играња […]

субота, октобар 8, 2011 / 19:28

Дан послије ремија са Италијом, српски фудбалери оптимистични су у предвиђањима исхода одлучујућег дуела квалификација за Европско првенство против Словеније.

’Орлови’ су у суботу добили слободан дан, а пут Словеније кренуће у недељу, у 11 часова, чартер летом од Београда до Марибора.

На пут ће кренути 24 играча с обзиром да због суспензије право играња нема Никола Жигић, а да је угануће скочног зглоба спријечило Љубомира Фејсу да конкурише за тим у последњој утакмици квалификација за Европско првенство 2012. године.

Репрезентативци не крију да су разочарани расплетом претпоследњег кола квалификација у Ц групи, али и најављују да ће покушати да искористе чињеницу да је и даље све у њиховим рукама кад је ријеч о пласману у бараж.

„Реми против фудбалске велесиле Италије заиста је резултат који можемо да будемо задовољни“, рекао је Зоран Тошић, „Утисак нам је покварио резултат у Белфасту и побједа Естоније. Више од годину дана трају квалификације, упркос бројним проблемима одржали смо заједништво у тиму, вјерујем да ћемо и сада, кад је најважније, да збијемо редове и остваримо побједу у Марибору. Одавно су нас многи отписали, потрудићемо се, ипак, да покажемо да нису у праву. Словенија има заиста добар тим, али чињеница да је мотив пред меч у Марибору вишеструко већи у нашим редовима, очекујем да пресуди у нашу корист“.

Са Тошићем се сложио и Милош Нинковић.

„Сви су видјели да Италија има фантастичну екипу, уосталом, побједом над Шпанијом недавно, показали су да им је мјесто у свјетском врху. Ми смо против таквог ривала освојили бод, носили се са њима, то мора да се поштује. С друге стране, не кријемо да нам је утисак покварила вијест из Северне Ирске и да смо због тога разочарани. На срећу све је и даље у нашим рукама, идемо у Марибор да побиједимо и да се домогнемо баража. Свјесни смо да нама ништа не може на лак начин да се догоди. Много смо се помучили да бисмо дошли до ових позиција, надам се најбољем на крају квалификација“, нагласио је Нинковић.Оставите одговор