Толстојев чукунунук: Разумијемо колики притисак трпи Србија због пријатељства са Русијом

Русија разумије колико је тешко предсједнику Србије и Влади, који трпе огроман притисак Запада да раскину пријатељске односе са Русијом, и са поштовањем се према томе односи, рекао је савјетник руског предсједника за питања културе Владимир Толстој.

петак, април 21, 2023 / 10:45

"Доста је полуга притиска на Србију", рекао је Толстој, који је чврсто увјерен да српски народ подржава Русију.

Он је додао да се притисак врши на економију Србије, на финансијски систем, трговинске односе, а и политички и војно да би Србију отргли од Русије.

"Проблем Косова и Метохије користи се као оруђе против Србије да би је отргли од Русије. Ми све то разумијемо и управо смо зато посебно захвални и с поштовањем се односимо према оном што трпи Србија и што не жели да раскида добронамјерне, пријатељске и братске односе са Русијом", рекао је Толстој за "Спутњик".

Он је навео да се у Србији срео са обичним људима који веома саосјећају са руском идејом и искрено преживљавају због оног што се дешава и који желе Русији да побиједи.

"Они ми то отворено говоре, а не мислим да то раде само зато што хоће да ми се допадну или зато да би ми рекли нешто пријатно. Они то говоре од срца. Зато сам чврсто увјерен да је српски народ братски руском. Знам и осјећам да људи, народ сасвим извјесно подржавају Русију", рекао је савјетник руског предсједника за питања културе.

Новинар и публициста Владимир Толстој, чукунунук славног руског писца Лава Толстоја, присуствовао је јуче у Вршцу откривању споменика слависти свјетског гласа, његовом рођаку Никити Толстоју, рођеном у Вршцу прије сто година.

Владимир Толстој је рекао да потомци Толстојевих, поводом 200 година од рођења класика руске и свјетске књижевности Лава Толстоја, које се обиљежава 2028. године, припремају пројекат "Ријечи Толстоја", платформу на бази 90 томова његових дјела како би путем интернета његово насљеђе било доступно широм свијета, али и да снимају филм о славном руском писцу.Оставите одговор