Тихић: СДА добила 300.000 гласова!

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је данас у Сарајеву да је СДА изборни побједник у БиХ, јер су добили 300.000 гласова, око 600 одборничких мјеста и између 34 и 41 начелничко мјесто. Тихић је на конференцији за новинаре рекао да резултати постигнути на локалним изборима одговарају оним из 2008. године, а да је у односу […]

среда, октобар 10, 2012 / 16:05

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је данас у Сарајеву да је СДА изборни побједник у БиХ, јер су добили 300.000 гласова, око 600 одборничких мјеста и између 34 и 41 начелничко мјесто.

Тихић је на конференцији за новинаре рекао да резултати постигнути на локалним изборима одговарају оним из 2008. године, а да је у односу на 2010. годину подршка СДА порасла за 50 одсто.

Он је нагласио да су на овим изборима грађани показали да СДП сматрају одговорним за стање и кризу у БиХ, као и да су прозрели политику СББ-а и да су им поручили да је ово почетак краја странке.

Тихић је нагласио да ова побједа даје политички легимитет СДА и обавезује је да се укључи у рјешавање проблема у кантонима, ФБиХ и БиХ.

"За излазак из кризе, неопходно је да се стабилизује власт на свим нивоима, формирају парламентарне већине и да се ради на рјешавању проблема", рекао је Тихић и додао да СДА рјешење садашње кризе види на начин да се врати и успостави парламентарна већина "каква је била прије једностраног раскида коалиције од стране СДП-а".

Тихић је рекао да је СДА, у интересу грађана, спремна да настави сарадњу са СДП-ом.

Наводећи да је друго рјешење изласка из кризе да се успостави нова парламентарна већина без СДП-а, Тихић је рекао да је СДА спремна и да сама иде у власт са предстваницима српског и хрватског народа, али да би тада морао да постоји конкретан политички договор и услови.Оставите одговор