Тешановић: Шипову потребна фискултурна сала

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске размотриће све могућности да би се у буџету за наредну годину предвидјела средства за изградњу фискултурне сале у Шипову, рекла је данас ресорни министар Нада Тешановић. Тешановићева, кoja je је данас у Шипову разговарала са општинским руководством о могућностима изградње сале, каже да су за тај пројекат потребна […]

четвртак, август 4, 2011 / 19:14

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске размотриће све могућности да би се у буџету за наредну годину предвидјела средства за изградњу фискултурне сале у Шипову, рекла је данас ресорни министар Нада Тешановић.

Тешановићева, кoja je је данас у Шипову разговарала са општинским руководством о могућностима изградње сале, каже да су за тај пројекат потребна велика средства и да општина од Министарства породице, омладине и спорта РС тражи око 300 000 марака.

"Шипово има одређен број спортских организација, а чињеница је да као домаћини играју у Мркоњић Граду или негдје друго, тако да им је стварно неопходна сала", рекла је Тешановићева Срни.

Она је нагласила да је на данашњем састанку било ријечи и о другим пројектима значајним за развој Шипова, те похвалила руководство општине које стимулише развој породице, а свако прво рођено дијете дарују са 600 КМ.

"То је једна општина у којој ће људи и у наредном периоду моћи да живе од свог рада и да имају пристојан живот", рекла је Тешановићева.

Према њеним ријечима, Шипово има огромне туристичке потенцијале првенствено захваљујући природним љепотама и мјештанима који су расположени за сеоски туризам, што треба адекватно искористити.Оставите одговор