Тешановић: Аматерски спорт одвојити од професионалног

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће спортске колективе у локалним заједницама законском регулативом којом ће аматерски спорт бити одвојен од професионалног, изјавила је ресорни министар Нада Тешановић. Тешановићева је током посјете општини Лакташи изразила задовољство радом Јавне установе Спортска дворана Лакташи, истичући да је Министарство спремно улагати у спорт на подручју ове локалне […]

петак, јун 3, 2011 / 13:35

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће спортске колективе у локалним заједницама законском регулативом којом ће аматерски спорт бити одвојен од професионалног, изјавила је ресорни министар Нада Тешановић.

Тешановићева је током посјете општини Лакташи изразила задовољство радом Јавне установе Спортска дворана Лакташи, истичући да је Министарство спремно улагати у спорт на подручју ове локалне заједнице.

Начелник општине Милован Тополовић упознао је Тешановићеву о стању у Лакташима, додајући да општина издваја 18 одсто редовних буџетских прихода за капиталне инвестиције у спорт и спортске клубове, али је веома тешко издвојити новац за финансирање професионалног спорта.

"Прошле године отворили смо Спортску дворану која је данас на располагању свим спортским колективима, којих на подручју општине има 34 активна", рекао је Тополовић.

Након састанка, Тешановићева и Тополовић посјетили су спортску дворану у Лакташима.0 КОМЕНТАРА

  1. Алелуја. Ово подржавам, мада бих волио чути детаље. Професионални спорт је по мени сваки гдје се спортисти плаћају. Срамота је да се за њихове плате, које су у фудбалу рецимо невјероватно високе, издвајају паре пореских обвезника. А од тог спорта нема никакве користи. Дајте паре за бављење спортом, а не за гледање спорта, јер су спортисти махом доведени са стране. наше дјеце готово да нема у нашим клубовима. Ако неко хоће да води спортски клуб и има супер резултате, нек то ради са својим парама, или нек нађе спонзора коме ће се то исплатити

Оставите одговор