Тегелтија са Охрида: Надам се да сам посљедњи пут позван као гост, везано за отворени Балкан

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија указао је данас да не постоји разлог за отпор према "Отвореном Балкану" због чињенице што је предсједник Србије Александар Вучић лидер ове иницијативе.

среда, јун 8, 2022 / 16:38

"Разумјели смо поруке. Не постављају се датуми и не условљава се. Врата су нам отворена када будемо могли да доносимо политичке одлуке. Чињеница је да су пословна заједница, привредна комора и сви опредијељени за Отворени Балкан. Нама недостају само политичке одлуке", појаснио је Тегелтија.

Он је данас у изјави новинарима напоменуо да техничке групе из БиХ учествују у раду тијела која креирају рјешења везана за "Отворени Балкан", тако да је земља спреми да приступи у потпуности након што се донесе политичка одлука.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изразио је наду да ће бити посљедњи представник БиХ који на самиту "Отворени Балкан" присуствује у својству госта.

"Надам се да ће било ко након мене на овој функцији бити пуноправни члан Отвореног Балкана и доносити одлуке у интересу грађана БиХ. Неспорно је да је предсједник Србије Александар Вучић лидер овог пројекта. Неспорно је и да унутар БиХ постоји отпор према овом пројекту", рекао је Тегелтија новинарима у Охриду.Оставите одговор