Тарантиновом вестерну обзнањено име

Још увијек се не зна много тога о следећем филму Квентина Тарантина, али сад бар знамо како ће се звати – Ђанго Анчејнд. Наслов је први пут доспио на Интернет када је на Твитеру објављена мистериозна слика прве странице његовог сценарија, што је касније потврдила и Тарантинова агенција. За филм се каже да ће бити […]

субота, мај 7, 2011 / 16:53

Још увијек се не зна много тога о следећем филму Квентина Тарантина, али сад бар знамо како ће се звати – Ђанго Анчејнд.

Наслов је први пут доспио на Интернет када је на Твитеру објављена мистериозна слика прве странице његовог сценарија, што је касније потврдила и Тарантинова агенција.

За филм се каже да ће бити омаж шпагети вестерну из 1966. године Ђанго (у ком је револвераш ухваћен у сукобу између Кју Клукс Клана и мексичких бандита), као и филму Сукијаки вестерн Ђанго редитеља Такашија Микеа. У оригиналном Ђанго-у глумио је Франко Неро, а има наговјештаја да ће глумити и у Тарантиновом филму.

Ђанго је ослобођени роб који, под туторством њемачког ловца на уцијењене главе (сјајни Кристофер Волц) постаје и сам опасни ловац на уцијењене главе, коме Волц касније помаже да ослободи жену од злог власника плантаже.

Осветнички филм се очигледно бави расизмом на јединствен начин. Звучи као савршен материјал за Тарантина, а паралеле са Инглоријус бастардс чине га још интригантнијим.Оставите одговор