Талибанска прољетна офанзива на Кандахар, 25 мртвих

Сукоби између авганистанских снага безбједости и талибана настављени су данас, други дан заредом у Кандахару, саопштило је министарство унутрашњих послова Авганистана. Портпарол министарства Земери Башари изјавио је да се владине снаге боре са талибанима који су се склонили у хотел Кандахар, преноси АП. До сада су убијена 23 побуњеника, као и два припадника владиних снага, […]

недеља, мај 8, 2011 / 13:17

Сукоби између авганистанских снага безбједости и талибана настављени су данас, други дан заредом у Кандахару, саопштило је министарство унутрашњих послова Авганистана.

Портпарол министарства Земери Башари изјавио је да се владине снаге боре са талибанима који су се склонили у хотел Кандахар, преноси АП.

До сада су убијена 23 побуњеника, као и два припадника владиних снага, а рањено је 40 људи, додао је он.

Талибани су јуче извели најмање 10 бомбашких напада на владине зграде у Кандахару, другом по величини граду у Авганистану, саопштио је гувернер провинције Кандахар, Турјалај Веса.

Веса је изјавио да су експлодирала два аутомобила бомбе, две рикше бомбе и да је изведено још најмање шест самоубилачких бомбашких напада, пренио је АФП.

Међу метама напада биле су канцеларија гувернера, сједиште авганистанске тајне службе и полицијска станица.

Одговорност за нападе преузели су талибани, јавиле су агенције.

Портпарол талибана Јусуф Ахмади рекао је да напади нису одмазда за убиство вође Ал Каиде Осаме бин Ладена прије недељу дана, већ да су одавно планирани као дио „пролећне офанзиве”.Оставите одговор