Тадић страши комшије Николићем

Кандидат за предсједника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић сматра да постоји опасност од нових сукоба на Балкану уколико би на чело државе дошла погрешна особа. "Уколико би на чело Србије дошла погрешна особа, односно ако би врховни командант Војске Србије постао човек чији је једни програм до скора било насиље, претње и шовинизам […]

недеља, мај 13, 2012 / 11:14

Кандидат за предсједника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић сматра да постоји опасност од нових сукоба на Балкану уколико би на чело државе дошла погрешна особа.

"Уколико би на чело Србије дошла погрешна особа, односно ако би врховни командант Војске Србије постао човек чији је једни програм до скора било насиље, претње и шовинизам онда свакако постоји опасност од изазавања нових сукоба на Балкану", рекао је Тадић за новосадски "Дневник".

Он је додао да је ЕУ формирана, као трговински, али и мировни споразум, који трајно отклања опасност од сукоба.

"Јасно је стога, да је неопходно створити услове за такозвану дебалканизацију нашег региона, односно створити услове за дуготрајни мир на простору Балкана. Посебно ако се има у виду његова не тако давна историја, али и она у дужем временском периоду", констатовао је Тадић.

Противкандидат Тадићу у другом кругу предсједничких избор 20. маја биће предсједник Српске напредне странке Томислав Николић.Оставите одговор