Стево гледао како да се дуван и даље мота у Бањој Луци

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић предложио је на данашњем састанку са менаџментом и синдикатом "Фабрике дувана" Бањалука да сви заједно наставе радити на изналажењу рјешења за наставак рада "Фабрике дувана", а да се у међувремену радници врате у Фабрику.


НДП-ов ламент над Фабриком дувана Бања Лука

Поводом актуелних писања медија о највљеном затварању Фабрике дувана Бања Лука желимо упозорити надлежне на очигледну штету која ће бити посљедица затварања једине фабрике дувана у Републици Српској.

Џомбић: Миловановић и ја ћемо заштити раднике у Фабрици дувана

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић поручио је да ће заједно са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирославом Миловановићем учинити све како би се заштитила радна мјеста запослених у Фабрици дувана Бањалука.


Антонић задржава раднике, исплаћује дуговања и повећава плату

Већински власник и Синдикат Фабрике дувана Бања Лука потписали су у петак колективни уговор о раду којим се утврђује задржавање постојећих 260 радних мјеста у предузећу, повећање плата за 10 одсто и исплата свих радничких потраживања у року од 45 дана.


Антонић на слободи

Небојша Антонић (42) из Бањалуке, власник фирме "Антонић трејд" и бивши већински власник Фабрике дувана Бањалука, те још шесторо осумњичених за фиктивне увозе кафе у БиХ, а који су ухапшени у акцији "Кафа" пуштени су из притвора у коме су се налазили од августа ове године.