Брчко: Домић остаје градоначелник

Захтјев за смјену градоначелника Брчко дистрикта Анте Домића на јучерашњој сједници Скупштине дистрикта није добио потребну већину гласова, те ће он наставити да обавља досадашњу дужност.


Домић смијенио Нуковића

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Анто Домић је у уторак, 31. децембра 2013. године донио Одлуку о разрјешењу дужности шефа Одјељења за привредни развој, спорт и културу у Влади Брчко дистрикта БиХ Мустафе Нуковића због изостанка ефеката по питању послова у овоме одјељењу, саопштили су из кабинета градоначелника Брчко дистрикта.


Домић: За изградњу цјевовода потребна три милиона КМ

Како би се рјешио дугогодишњи проблем водоснадбијевања Брчко дистрикта БиХ, градоначелник Анто Домић у априли ове године, издао је задаћу Одјељењу за комуналне послове да започне радње које су нужне како би се приступило изградњи новог транспортног цјевовода на потезу Плазуље-торањ Вранкићка.


Домић: Факултети не могу бити изван система власти

Коментаришући недавно изречену забрану рада Интернационалном и Европском универзитету у Брчком градоначелник Анто Домић, изјавио је да је логично и да факултети морају допустити да Влада контролише њихов рад јер им је управо она дала одобрења.Домић подржао Босићев приједлог

О приједлогу предсједника СДС и посланика Парламентарне Скупштине БиХ Младена Босића да се, због безбједносних проблема у функционисању заједничких институција БиХ у Сарајеву, сједнице Савјета министара и Парламентарне скупштине организује у Брчко дистрикту као сигурној дестринацији за све представнике народа, у изјави за БН телевизију данас се изјаснио градоначелник дистрикта Анто Домић.


Домић: Има оних који желе да се Брчаци и ове године купају у зноју!

Након проведеног поступка јавног надметања и избора најбољег понуђача за закуп градских базена у Брчком, један од понуђача је уложио приговор на цјелокупан поступак што доводи у питање отварање базена током љетне сезоне како је планирано.Домић зауставио запошљавање у администрацији дистрикта

Градоначелник Брчког Анто Домић издао је данас наредбу о привременој забрани запошљавања у администрацији дистрикта. Домић је новинарима појаснио да је разлог за доношење ове наредбе чињеница да још није усвојен план запошљавања у 2013. години, као ни буџет за ову годину.


Домић: Провјера диплома запослених у локалној управи у наредних шест мјесеци

Градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић изјавио је данас да ће дипломе свих запослених у локалној јавној управи у наредних шест мјесеци бити предмет провјере управних инспектора, чиме ће бити сачувано достојанство запослених који су поштено стекли дипломе.