11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Свињски грип заобилази Бијељину

БИЈЕЉИНА – Инфектолошка ситуација на подручју Бијељине је стабилна и за сада нема особа заражених вирусом новог грипа Х1Н1 нити обољелих од сезонског грипа, рекла је Срни инфектолог бијељинске болнице "Свети Врачеви" Александра Радојчић. Радојчићева је прецизирала да се у инфектолошку амбуланту до сада није јавио нико са симптомима сезонског нити пандемијског грипа. Говорећи о […]

уторак, јануар 11, 2011 / 11:44

БИЈЕЉИНА – Инфектолошка ситуација на подручју Бијељине је стабилна и за сада нема особа заражених вирусом новог грипа Х1Н1 нити обољелих од сезонског грипа, рекла је Срни инфектолог бијељинске болнице "Свети Врачеви" Александра Радојчић.

Радојчићева је прецизирала да се у инфектолошку амбуланту до сада није јавио нико са симптомима сезонског нити пандемијског грипа.

Говорећи о заразним болестима, она је рекла да има доста инфективне мононуклеозе, као и стрептококних гнојних ангина у већем броју.

"У овом тренутку не очекујем да ће доћи до значајнијег броја заразних болести јер су дјеца на распусту, али би требало избјегавати веће скупове. Потребно је и уносити доста течности и витамина Ц да би се ојачао имунитет и избјегле заразне болести", рекла је Радојчићева.

Она је напоменула да топло вријеме у посљедња три дана погодује развоју вирусних инфекција.

Радојчићева је нагласила да нема ни нових случајева оболијевања од трихинеле и брицелозе, тако да се може рећи да је тренутна инфектолошка ситуација на подручју Бијељине сасвим мирна.

Љекари препоручују грађанима да, ако уоче симптоме попут темпертуре изнад 38,5 степени Целзијусових, сувог надражајног кашља, грлобоље, малаксалости, главобоље, кијавице, болова у мишићима и зглобовима, те пролива, да се одмах телефоном посавјетују са љекаром породичне медицине, а потом, према његовој препоруци, наставе даље лијечење.Оставите одговор