Свињски грип заобилази Бијељину

БИЈЕЉИНА – Инфектолошка ситуација на подручју Бијељине је стабилна и за сада нема особа заражених вирусом новог грипа Х1Н1 нити обољелих од сезонског грипа, рекла је Срни инфектолог бијељинске болнице „Свети Врачеви“ Александра Радојчић. Радојчићева је прецизирала да се у инфектолошку амбуланту до сада није јавио нико са симптомима сезонског нити пандемијског грипа. Говорећи о […]

уторак, јануар 11, 2011 / 11:44

БИЈЕЉИНА – Инфектолошка ситуација на подручју Бијељине је стабилна и за сада нема особа заражених вирусом новог грипа Х1Н1 нити обољелих од сезонског грипа, рекла је Срни инфектолог бијељинске болнице „Свети Врачеви“ Александра Радојчић.

Радојчићева је прецизирала да се у инфектолошку амбуланту до сада није јавио нико са симптомима сезонског нити пандемијског грипа.

Говорећи о заразним болестима, она је рекла да има доста инфективне мононуклеозе, као и стрептококних гнојних ангина у већем броју.

"У овом тренутку не очекујем да ће доћи до значајнијег броја заразних болести јер су дјеца на распусту, али би требало избјегавати веће скупове. Потребно је и уносити доста течности и витамина Ц да би се ојачао имунитет и избјегле заразне болести", рекла је Радојчићева.

Она је напоменула да топло вријеме у посљедња три дана погодује развоју вирусних инфекција.

Радојчићева је нагласила да нема ни нових случајева оболијевања од трихинеле и брицелозе, тако да се може рећи да је тренутна инфектолошка ситуација на подручју Бијељине сасвим мирна.

Љекари препоручују грађанима да, ако уоче симптоме попут темпертуре изнад 38,5 степени Целзијусових, сувог надражајног кашља, грлобоље, малаксалости, главобоље, кијавице, болова у мишићима и зглобовима, те пролива, да се одмах телефоном посавјетују са љекаром породичне медицине, а потом, према његовој препоруци, наставе даље лијечење.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *