Сутра јавни конкурс за додјелу субвенција привредним субјектима

Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске расписаће сутра јавни конкурс за додјелу субвенција привредним субјектима, за подстицај извоза, а укупан износ средстава за додјелу по јавном конкурсу зависиће од износа расположивих средстава. Додјела субвенција извршиће се у складу са Правилником о условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај извоза, по динамици стављања средстава […]

четвртак, јун 30, 2011 / 16:01

Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске расписаће сутра јавни конкурс за додјелу субвенција привредним субјектима, за подстицај извоза, а укупан износ средстава за додјелу по јавном конкурсу зависиће од износа расположивих средстава.

Додјела субвенција извршиће се у складу са Правилником о условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај извоза, по динамици стављања средстава министарству на располагање, саопштено је из Министарства.

Ресорни министар Жељко Ковачевић истакао је да су се Министарство и Влада опредијелили за потпуно нови концепт којим ће се стварати дугорочни ефекти кроз подршку пројектима извозно – оријентисаних предузећа.

Он је нагласио да је циљ побољшање конкурентности и повећања извоза, повећање додате вриједности постојећих производа, повећање производа базираних на иновацијaма, као и повећање запослености и јачање људских ресурса.

Министар Ковачевић је нагласио да ће предмет субвенција бити увођење савремених технологија, савремене опреме и принципа "знати како" (know-how), изградња производних објеката – изградња нових, адаптација, доградња или куповина производних хала са или без инфраструктуре и oпреме, развоја и иновација, јачања људских ресурса и промоције.

Министар је рекао да се на јавни конкурс могу пријавити предузећа која имају пројекте чија реализација је завршена до дана расписивања конкурса, а започела је у претходној или текућој години, затим они чија је раелизација у току, а почели су у преходној години, као и они пројекти који ће тек почети у текућој години.Оставите одговор