Сушић не може да вјерује да је Србија испала

Сафет Сушић није могао да вјерује да Србија није успјела да избори бараж за пласман на Европско првенство у Украјини и Пољској. Селектор Босне и Херцеговине "типовао" је на "орлове" у борби за додатно доигравање, али је нагласио да је српске фудбалере лош старт у квалификацијама избацио из игре. "Надао сам се да ће све […]

четвртак, октобар 13, 2011 / 11:26

Сафет Сушић није могао да вјерује да Србија није успјела да избори бараж за пласман на Европско првенство у Украјини и Пољској.

Селектор Босне и Херцеговине "типовао" је на "орлове" у борби за додатно доигравање, али је нагласио да је српске фудбалере лош старт у квалификацијама избацио из игре.

"Надао сам се да ће све екипе из бивше Југославије имати шансу да играју на ЕП, ‘Типовао’ сам на Србију и против Словеније, иако сам знао да ће ‘змајчеки’ ићи на побједу у Марибору. Имају добар тим, који је играо на три велика такмичења", изјавио је популарни Папе бањалучком "ЕуроБлицу".

Сушићева процена о проласку Србије била је заснована на играчком квалитету "орлова"…

"Србија има одличне играче, без икакве дилеме. Немања Видић, Бане Ивановић, Дејан Станковић… По квалитету је Србија међу најбољих десет у свијету, не само у Европи, зато не могу да схватим због чега је испала. За мене је то енигма".

Према његовим ријечима, "орловима" је пресудио лош старт у квалификацијама.

"Проблеми у Фудбалском савезу Србије, гужва око бившег селектора Радомира Антића, па пораз од Естоније…Након тога, било је тешко очекивати да се ваде против Словеније. Жао ми је мог бившег саиграча (Владимира Петровића) Пижона, али мораће сви у српском фудбалу да се замисле шта није ваљало", нагласио је селектор БиХ.

Сушићеве "змајеве" дијелило је 13 минута од директног пласмана на ЕУРО 2012, али су даље отишли Французи послије непостојећег пенала. БиХ сада чека жријеб у Кракову у 13 часова да сазна противника у доигравању, а у опцији су Португал, Република Ирска, Чешка и Хрватска.

"Волио бих да избјегнем Португалце јер су нас елиминисали у претходном баражу. Не бих желио ни Хрватску јер би ти мечеви донијели неке неспортске тензије", закључио је Сушић.Оставите одговор