Ковачевић: Ријешите стање у Електропреносу БиХ, или оснивамо свој

Влада Републике Српске донијела је закључак, према којем ће основати нову електропреносну компанију у Српској у складу са свим законским прописима, уколико до краја ове године не буде ријешено садашње стање у "Електропреносу БиХ", изјавио је данас министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић. Он је на конференцији за новинаре рекао да садашње стање […]

четвртак, октобар 13, 2011 / 11:11

Влада Републике Српске донијела је закључак, према којем ће основати нову електропреносну компанију у Српској у складу са свим законским прописима, уколико до краја ове године не буде ријешено садашње стање у "Електропреносу БиХ", изјавио је данас министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да садашње стање у тој електропреносној компанији треба уредити и истакао да је незамисливо да у тој фирми од 2007. до 2011. године није усвојен ниједан план инвестиција, није извршена ревизија пословања, менаџмент не функционише, а предузеће технолошки заостаје.

"Циљ нам је да у наредном периоду имамо модерну компанију која ће одговорити захтјевима европског тржишта из области електропреноса и да ми произведену електричну енергију можемо дистрибуисати на тржиште ЕУ", каже Ковачевић.

Он је напоменуо да РС инсистира да се питања у "Електропреносу БиХ" рјешавају на основу закона капитал-односа 58 према 42 одсто и да се на таквом односу врши расподјела добити и инвестирање, док Федерација БиХ /ФБиХ/ инсистира на стварима које не поштују постојећа законска рјешења.

Ковачевић је навео да је Влада на синоћњој сједници донијела Нацрт закона о концесијама који ће прецизније дефинисати предмет, начин, услове и поступак додјеле.

Он је додао да се овим актом предвиђа и оптималније кориштење природних ресурси и других добара од општег интереса, чиме ће бити омогућени већи финансијски и економски ефекти за РС.0 КОМЕНТАРА

 1. E, moj kovačeviću, je li te da ne kažem nagu… čim je izašao iz bolnice da pročitaš ono što je tamo smislio i napisao. Zato zamuckuješ , sve tuc- muc.
  Dabome da je bolje da imamo svoju kompaniju. Nije ni trebalo praviti zajedničku , ali… Sve dok ste vi hijene i kurjaci na vlasti sigurnije je bilo gdje nego vama u rukama. Ne bi se zgrijalo ni minutu kod nas,a da je naše.Već je naumio i ko će da bude direktor, ko zamijenici, savjetnici, on naravno bio bi krčmar.
  Imali smo m tel, sada ga nemamo, pepeljaru i kantu za smeće ste plaćali preko hiljadu maraka.
  Kažeš:
  „Cilj nam je da u narednom periodu imamo modernu kompaniju… i da mi proizvedenu električnu energiju možemo distribuirati na tržište…“
  Pa koju mi to modernu kompaniju imamo, i ko ko to „mi“ da distribuirate? Misliš da ste vi iz snsd-a MI?
  Vi ste razularena banda, van svih i zakonskih i moralnih normi. Dok nije u vašim šapama dotle je sigurno. Vi da ulažete u kompaniju? U šta vi to ulažete, osim u svoje prljave i proklete džepove?Sve biste opljačkali dok si rekao keks. Doveli ste narod svoj u živo blato i mislite da i vi nećete u njega?

 2. пууу пи..ка им материна, снсд-овска, они би да дистрибуирају, а погледај на шта личе ријечна корита, акумулациона језера, кад падне прва киша не знаш да ли се ријека излила на пут или блатњав пут у ријеку, насипи на Сави изгледају као швајцарски сир, само је питање дана кад ће опет подивљале ријеке однијети све у пм

  Ове кретене из снсд-власти треба непрестано мучити електрошоковима…x-(

Оставите одговор