Шумар: За Кошарца је Пељешац српски национални интерес, а Трговска гора није

За Сташу Кошарца и његовог страначког шефа Пељешац је био српски национални интерес, док Трговска гора није – истакао је Младен Шумар, члан Извршног одбора Српске демократске странке реагујући на изјаве Сташе Кошарца.

недеља, децембар 26, 2021 / 19:05

"Господине Кошарац, проблем Трговске горе није паљење томпуса по сарајевским биртијама, већ једна озбиљна тема од које зависи здравље и живот становника на сјеверозападу Републике Српске и БиХ, којој ниси дорастао" – поручио је Шумар.

Он је нагласио да је Сташа Кошарац јуче ипак признао да. иако је прошло 14 мјесеци од именовања експертског и правног тима, још нису обезбијеђена средства за њихов рад и да надлежне институције нису ништа конкретно урадиле по питању одлагања радиоактивног отпада на Трговској гори.

"Подсјећања ради, Кошарац је био у јуну мјесецу 2020. године у Новом Граду и грађани од те његове посјете само се сјећају да је том приликом на рачун општине појео и попио 750,00 КМ. Све што је тада обећао, остало је мртво слово на папиру, али је за свој нерад, лажна обећања и бахаћење добио Златну плакету општине Нови Град" – поручио је члан Извршног одбора СДС.

Једино шта сте урадили као власт у посљедњих 14 мјесеци, каже Шумар, јесте да сте формирали Експертски и правни тим коме сте завезали руке, јер нисте обезбиједили неопходна средства за њихов рад и именовали хрватског држављанина за шефа правног тима чиме сте свјесно учествовали у саботажи рада овог тијела. "Опструкција рада још увијек је на снази и док год Предсједништво БиХ не преузме ингеренције од Савјета министара и покрене конкретне правне радње БиХ против Републике Хрватске, Милорад Додик и његови домобрани ће бити најодговорнији за посљедице по здравље, живот и опстанак 250 000 становника на сјеверозападу БиХ" – закључио је Шумар.Оставите одговор