Стране инвестиције: Србија на врху, ако се прода Телеком

Србија ће у овој години са укупно 1,5 милијарди евра бити рекордер на Балкану по привлачењу страних инвестиција, док ће на дну бити БиХ са 100 милиона евра, подаци су из пројекције Бечког института за економске студије. У посљедњој анализи за централну и источну Европу у погледу Србије експерти Института своје претпоставке базирају на очекивану […]

четвртак, јун 9, 2011 / 11:29

Србија ће у овој години са укупно 1,5 милијарди евра бити рекордер на Балкану по привлачењу страних инвестиција, док ће на дну бити БиХ са 100 милиона евра, подаци су из пројекције Бечког института за економске студије.

У посљедњој анализи за централну и источну Европу у погледу Србије експерти Института своје претпоставке базирају на очекивану продају "Телекома Србије", док ће страна улагања БиХ, иако најмања у региону, бити двоструко већа у односу на 2010. годину.

Предвиђања су и да ће Хрватска у овој години добити двоструко више страних инвестиција, односно око милијарду евра, у упоређењу са 440 милиона евра прошле године.

Према анализи Институа коју данас објављује скопски дневник "Капитал", очекује се да ће Албанија и Црна Гора у овој години привући по 600 милиона евра страних инвестиција, а Македонија 200 милиона евра.

Македонска Влада у свом манифесту предвиђа да иностане инвестиције у овој години достигну 350 милиона евра, односно укупно двије милијарде евра до 2015. године.Оставите одговор