Чађо: Нема разлога за продужетак боравка ЕУПМ-а

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо оцијенио је током састанка са аустријским амбасадором у БиХ Донатусом Кеком да је Мисија ЕУПМ-а испунила зацртане циљеве из свог мандата и да не види разлог за њихов останак, бар не у досадашњој форми. Чађо и амбасадор Кек оцијенили су да је сарадња МУП-а РС и Савезног МУП-а […]

четвртак, јун 9, 2011 / 11:05

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо оцијенио је током састанка са аустријским амбасадором у БиХ Донатусом Кеком да је Мисија ЕУПМ-а испунила зацртане циљеве из свог мандата и да не види разлог за њихов останак, бар не у досадашњој форми.

Чађо и амбасадор Кек оцијенили су да је сарадња МУП-а РС и Савезног МУП-а Аустрије веома добра, посебно у погледу обука полицијских службеника, али и на оперативном нивоу, саопштено је из МУП-а РС.

Министар Чађо упознао је аустријског амбасадора са стањем безбједности у земљи, истичући да је она веома добра, а амбасадор је похвалио напоре МУП-а РС који су уложени да догађаји у вези са хапшењем генерала Ратка Младића прођу без инцидената, као и да састанак званичника у вези са отпочињањем структуралног дијалога са ЕУ прође мирно.

Аустријског амбасадора интересовао је став министра унутрашњих послова у вези са улогом ЕУПМ-а, с обзиром да се тренутно у Бриселу воде разговори у вези са формом њиховог останка у БиХ, јер њихов мандат завршава крајем ове године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *