Стојаковић на корак од Даласа

Далас Маверикси изразили су жељу да доведу српског кошаркаша Предрага Стојаковића, због чега су спремни да се одрекну француског центра Алексиса Ажинке. "Све што могу да кажем у овом тренутку је да је Педја Стојаковић пуштен из Торонта. Ми смо један од многих тимова који је заинтересован за њега, тако да ћемо видјети шта ће […]

петак, јануар 21, 2011 / 18:30

Далас Маверикси изразили су жељу да доведу српског кошаркаша Предрага Стојаковића, због чега су спремни да се одрекну француског центра Алексиса Ажинке.

"Све што могу да кажем у овом тренутку је да је Педја Стојаковић пуштен из Торонта. Ми смо један од многих тимова који је заинтересован за њега, тако да ћемо видјети шта ће се десити", рекао је тренер Даласа Рик Карлајл.

Ажинка је прије утакмице у Портланду враћен у хотел тима.

"Ажинка није ту, зато што је на листи неактивних играча. Послали смо га у хотел јер постоји могућност да ће бити замијењен. Ништа се још није десило и нисам сигуран да ће се десити данас", рекао је Карлајл у ноћи између четвртка и петка.

Некадашњи репрезентативац Србије пристао је на откуп свог уговора од Торонта, послије чега је постао слободан играч.

"Када говорите о Стојаковићу, говорите о једном од великих шутера. Много тимова ће бити заинтересовано", рекао је Карлајл.

Стојаковић игра у НБА већ 12 година, али је ове сезоне одиграо само осам утакмица за Њу Орлеанс и Торонто, постизавши 8,1 поен по мечу у просјеку, уз шут за три поена од 48,4.

У Даласу се тренутно налази још један српски кошаркаш, Александар Павловић, који је са Мавериксима потписао нови десетодневни уговор.Оставите одговор