Стефановић: Неодговорно звецкање оружјем

Шеф тима Београда у преговорима са Приштином Борислав Стефановић изјавио је данас, поводом распоређивања косовске специјалне јединице РОСУ у јужном дијелу Косовске Митровице, да је потпуно неодговорно "звецкати оружјем" у тренутној ситуацији. Стефановић је новинарима у Јајинцима рекао да се не треба чудити таквој агресивној политици, али да кључ за рјешавање ситуације нису апели на […]

субота, октобар 1, 2011 / 15:18

Шеф тима Београда у преговорима са Приштином Борислав Стефановић изјавио је данас, поводом распоређивања косовске специјалне јединице РОСУ у јужном дијелу Косовске Митровице, да је потпуно неодговорно "звецкати оружјем" у тренутној ситуацији.

Стефановић је новинарима у Јајинцима рекао да се не треба чудити таквој агресивној политици, али да кључ за рјешавање ситуације нису апели на Приштину да то не ради, већ упорни рад са међународном заједницом која има утицај на Приштину.

"То је управо оно што ми радимо, потпуно је неодговорно звецкати оружјем у ситуацији која је јако напета, кад су грађани под ужасним притиском и покушавају да остану мирни све ово време", рекао је Стефановић.

Он је истакао да ће Србија учинити све да се актуелна ситуација на сјеверу Косова не распламса и да ће то покушати кроз договор у данима пред нама.

Стефановић је поводом предстојеће посјете европског посредника Роберта Купера Београду рекао да је Србија опредјељена за дијалог у циљу регулисања ситуације на сјеверу Косова и прелазима Јариње и Брњак.

"Суштински овај процес има свој ток, добро је да се разговори настављају и да је њихова динамика сачувана, и мислим да је јасно да постоји излаз из ове ситуације, али да алтернативна решења носе у себи неприхватљиве елементе који земљу могу одвести у негативном правцу", рекао је Стефановић.

Шеф београдског преговарачког тима данас је у Јајинцима код Београда присуствовао државној комеморативној свечаности посвећеној очувању сјећања на више десетина хиљада убијених на том мјесту у Другом свјетском рату.Оставите одговор