Стефановић: Ако Николић преговара са Приштином онда признаје независност

Шеф београдског тима у преговорима са Приштином Борислав Стефановић упозорио је да би била кардинална грешка када би Томислав Николић, као предсједник Србије, водио преговоре са Приштином, како је то најавио. "Председник је носилац суверенитета државе, шеф државе, и као такав греши када изјављује да је спреман да води преговоре. Ако је у томе озбиљан, […]

недеља, јун 10, 2012 / 10:58

Шеф београдског тима у преговорима са Приштином Борислав Стефановић упозорио је да би била кардинална грешка када би Томислав Николић, као предсједник Србије, водио преговоре са Приштином, како је то најавио.

"Председник је носилац суверенитета државе, шеф државе, и као такав греши када изјављује да је спреман да води преговоре. Ако је у томе озбиљан, треба да има у виду да би преко пута њега седела Атифете Јахјага, председница такозване државе Косово, и да би он својим присуством признао независност јужне српске покрајине", објаснио је Стефановић.

Он тврди да је створена лажна атмосфера да се нешто крило или да је нешто потписивано или да, како каже Николић, постоје тајни договори Београда и Приштине.

"Ништа није тајно договарано, све документе је усвојила Влада, достављени су Скупштини Србије, Србима на Косову, тако да их је видео и Томислав Николић док је био посланик", рекао је Стефановић за "Блиц".

Он је указао и на то да би ратификација споразума са Приштином у Скупштини Србије значила признавање независности Косова.

Поводом најава приштинских медија о формирању канцеларије државе Косово на сјеверу Косова и у Србији, Стефановић је рекао да је то немогуће и да то Устав Србије не дозвољава. Он је нагласио да није могуће ни уклањање српских институција на сјеверу Косова, подсјећајући да је то захтјев који датира још од посјете њемачке канцеларке Ангеле Меркел.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор