Шта ће и кад ће све бити на БЛ АРТ 2016

Фронтал, наравно пресловљавањем, објављује садржаје петог по реду БЛ АРТ фестивала. Осим што има далеко бољи визуелни идентитет, ове године траје и пет дана.

субота, јул 23, 2016 / 05:07

Фронтал, наравно пресловљавањем, објављује садржаје петог по реду БЛ АРТ фестивала. Осим што има далеко бољи визуелни идентитет, ове године траје и пет дана.

Избор бесплатног фонта и обрада слике са интернета, ове године много боље изгледају него прошле. О неким ранијим, да не пишемо.

Дакле саопштење:

Удружење независних стваралаца и активиста „Гето“ вам представља пети по реду регионални БЛ АРТ Фестивал (Бања Лука Арт Фестивал 2016), који ће се овог пута реализовати у периоду од 05. до 10. септембра 2016. године.

Трајање овогодишњег издања фестивала независне умјетничке сцене је проширено на пет дана, за разлику од претходних тродневних издања, а сам програм ће обухватити мноштво различитих сегмената. Још један новитет за овогодишњи БЛ АРТ Фестивал је да ће се исти реализовати на различитим локацијама у граду Бања Лука, поред стандардног програма у Друштвено Културном Центру Инцел.

У склопу изложбеног сегмента програма, посјетитељима фестивала ће се представити визуелни умјетник Вања Викало који ствара под синонимом Линнцх, а његова самостална изложба ће бити постављена у Арт Клубу Простор од 05. септембра.

У сарадњи са студентима Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, извешће се представа „Буре барута“ у кругу ДКЦ Инцела, а у питању је представа која је настала по тексту Дејана Дуковског и која је резултат колективног рада класе професора Жељка Митровића. „Буре барута“ је награђена првом наградом на овогодишњем београдском фестивалу ФИСТ.

У склопу филмског сегмента програма, у четвртак, 08. септембра у ДКЦ Инцелу, догодиће се и премијерно приказивање документарног филма „Гирлпоwер“ чешке граффити умјетнице Санy. „Гирлпоwер“ је документарни филм који је Санy снимила путујући седам година по европским и свјетским метрополама, пратећи жене на илегалној граффити сцени и њихову еманципацију.

Од 09. септембра и у склопу ДКЦ Инцела, дневни програм фестивала ће укључивати и стреет арт и граффити умјетнике, радионице и креативни бувљак. Ове године, визуелни идентитет фестивала и лого потписује млада таттоо умјетница, илустраторица и графичка дизајнерица Маја Киук која дјелује под синонимом д0xи.

Музички програм фестивала ће трајати три дана, од 08. до 10. септембра, у главном простору ДКЦ Инцела. У склопу истог вам представјамо распоред извођача:

ЧЕТВРТАК – 08/09

Репетитор (Београд)

Стонебриде (Загреб)

ПЕТАК – 09/09

Нина Худеј/Нина Белле [Wаррего Валлес] (Љубљана)

Псyцхос – женски ДЈ дуо (Бања Лука)

СУБОТА – 10/09
Ти (Београд)
ВВхиле (Београд)

Уколико имате било каквих питања или желите да договорите интервиеw са неким од најављених умјетника и извођача, слободно нас контактирајте путем информација наведених испод. Ускоро следује још информација о програму и процесу акредитовања за фестивал.Оставите одговор