Српска штафета ће пливати у Лондону

Свјетска пливачка федерација (ФИНА) данас је званично потврдила да ће мушка штафета Србије на 4×100 метара слободним стилом учествовати на Олимпијским играма у Лондону. ФИНА је обавијестила Пливачки савез Србије да је Ђорђе Марковић испунио олимпијску норму за трку на 400 метара слободно, чиме се квалификовао и да буде последњи, четврти члан српске штафете на […]

четвртак, јун 21, 2012 / 00:55

Свјетска пливачка федерација (ФИНА) данас је званично потврдила да ће мушка штафета Србије на 4×100 метара слободним стилом учествовати на Олимпијским играма у Лондону.

ФИНА је обавијестила Пливачки савез Србије да је Ђорђе Марковић испунио олимпијску норму за трку на 400 метара слободно, чиме се квалификовао и да буде последњи, четврти члан српске штафете на ОИ.

„Коначно и по први пут у историји, Србија ће имати пливачку штафету на Олимпијским играма. Потврда која је данас стигла од ФИНА о званично избореној норми Марковића, прекинута је и неизвесност. Морали да добијемо четвртог мушког пливача са А нормом у тиму, како би штафета могла да наступи, јер поред Чавића, Ленђера и Стјепановића, не поседујемо нити једног пливача са Б нормом на 100 слободно, како ФИНА прописује”, рекао је генерални секретар ПСС Владимир Анушић.

Поред Марковића у штафети требало би да пливају Милорад Чавић, Иван Ленђер и Велимир Стјепановић.

Он је додао да је ФИНА тек почела да позива пливаче са Б нормама за ОИ, што значи да би шансу да наступе могли да добију и Чаба Силађи, Мирослава Најдановски и Радован Сиљевски.

Штафета Србије ће наступити другог дана пливачког такмичења, у јутарњим квалификацијама у недељу 29. јула.Оставите одговор