11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Српска не пристаје на улазак у НАТО без Србије

Лидери Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Српске демократске странке (СДС) Милорад Додик и Младен Босић изјавили су данас да Српска неће пристати на улазак БиХ у НАТО, све док је Србија војно неутрална земља. „Српска одавно има свој став – одлуку о уласку у НАТО донијећемо на референдуму и пратићемо како ће се у вези […]

уторак, мај 15, 2012 / 19:23

Лидери Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Српске демократске странке (СДС) Милорад Додик и Младен Босић изјавили су данас да Српска неће пристати на улазак БиХ у НАТО, све док је Србија војно неутрална земља.

„Српска одавно има свој став – одлуку о уласку у НАТО донијећемо на референдуму и пратићемо како ће се у вези са тим питањем понашати Србија”, рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, Српска поштује одлуку Србије да буде војно неутрална и не жели да направи „безбједносну баријеру на Дрини”.

„Сасвим је логично да ми будемо окренути према одлукама које ће у вези са НАТО доносити Србија”, казао је Додик.

Предсједник СДС Младен Босић рекао је да међу политичким партијама у Српској постоји консензус да БиХ не треба да иде у НАТО без Србије, јер би то довело до поремећаја војних ефектива и безбједносних снага које су саставни дио Дејтонског споразума.

„Уколико би Србија остала изван НАТО, то би довело до поремећаја и зато ми сматрамо да не треба ићи у НАТО уколико то не учини и Србија”, казао је Босић.

У Бањој Луци је данас одржан састанак предсједника Српске Милорада Додика са представницима српских парламентарних странака.0 КОМЕНТАРА

 1. Не разумијем коме се прича ова прича, и ко у њу вјерује? Када ће бити тај референдум? Хоће ли бити на нивоу цијеле БиХ или само у Српској? Мислите ли да ћемо доћи на сам улазак у НАТО, а онда на референдуму рећи не?

 2. Ма биће ту референдум, по ко зна који пут обећао лакташенко, само ће главно питање бити, да ли сте за то да наши припадници ос бих, пих, рск..ац, палац, вежу пертле на машну или у чвор без машне али са наглашеним симболима оба ентитета и сва три народа, на лијевом односно десном језичку ципеле, сходно вјерским потребама и евроатланским интеграцијама!?

 3. Zvanična vlast RS, dakle md rs je i srcem i dušo za ulazak u NATO savez. Pa , da li bi firer i njegov režim bio i 24 sata na vlasti da je drugačije? I, ko ga je doveo na svojim tenkovima, i zašto? Da radi za dobrobit RS, i ljude koji žive u njoj? Za koga radi , po čijim instrukcijama, na čiju štetu , a u čiju korist samo budale na vide. On je postigao za vrijeme vladavine svoga izdajničkog režima ono što nato avioni nisu postigli za vrijeme rata. Nikada nas nije bilo manje, nikada privreda nije bila u tragovima kao sada, a i dužničko smo roblje i mi, i naša pokolenja još nerođena.
  On je dao instrukcije svom emisaru Zlaji koji putuje u Čikago: Uz vas sam, samo moram lagati ovoj stoki srpskoj i pričati im bajke. Hajl NATO!
  I, onaj oveleženi gej preko Drine je na dobro trasiranom NATO putu.
  A, narod? Ko nas pita za nešto. Uvijek smo bili , i nažalost, uvijek ćemo biti samo topovsko mezo uvijek istim neprijateljima.
  Sve nekako, ali ko je mogao da zamisli da nam je najljući natodželat md, seoski đilkoš iz Bakinaca.

 4. „Сасвим је логично да ми будемо окренути према одлукама које ће у вези са НАТО доносити Србија, казао је Додик.“

  А што је логично?! Зашто да гледамо како се Србија окреће?! Ако имају макар мало образа, никад неће пристати на улазак у НАТО. Не треба наш пут да одређује било ко у Србији већ ми сами!!! НИКАД у НАТО без обзира шта кажу Србљи с оне стране Дрине!!

Оставите одговор