Оланд именовао Жан-Марка Ероа за мандатара владе

Нови француски предсједник Франсоа Оланд који је данас и званично ступио на функцију, именовао је шефа посланичког одбора социјалиста Жан-Марка Ероа за мандатара нове владе, саопштено је из Јелисејске палате. Жан-Марк Еро (62) добио је задатак да састави нову француску владу, а имена нових министара биће саопштена сутра после подне, рекао је генерални секретар Јелисејске […]

уторак, мај 15, 2012 / 19:21

Нови француски предсједник Франсоа Оланд који је данас и званично ступио на функцију, именовао је шефа посланичког одбора социјалиста Жан-Марка Ероа за мандатара нове владе, саопштено је из Јелисејске палате.

Жан-Марк Еро (62) добио је задатак да састави нову француску владу, а имена нових министара биће саопштена сутра после подне, рекао је генерални секретар Јелисејске палате Пјер-Рене Лема.

Еро ће на мјесту премијера замјенити досадашњег шефа владе Франсоа Фијона који ту функцију обављао од маја 2007. до 2012. године.

Као ни Оланд, ни нови премијер никада није обављао министарску функцију. Предсједник парламентарне групе социјалиста, Еро је посланик од 1986.

Градоначелник је Нанта од 1989. године.

Бивши професор њемачког и добар познавалац Њемачке, Еро је био током предсједничке кампање специјални савјетник Оланда.

Еро ће бити задужен да предводи социјалисте на парламентарним изборима 10. и 17. јуна.Оставите одговор