Средњошколци о посновним замислима: Још да Челенџ постане Изазов…

Такмичење у представљању пословних идеја ученика трећих и четвртих разреда средњих школа "Челенџ 2023", које је организовала Висока школа "Бањалука колеџ" уз подршку Републичког педагошког завода, окупило је више од 100 учесника.

уторак, април 4, 2023 / 18:08

Директор Високе школе "Бањалука колеџ" Светлана Душанић Гачић навела је да су пословне идеје представили учесници из цијеле Републике Српске у више од 30 тимова у којима су били средњошколци и њихови професори и ментори, саопштено је из ове високошколске установе.

"Циљ нам је да истакнемо значај привредног развоја кроз предузетништво, да дамо вјетар у леђа младима да развијају свијест о бизнису и предузетништву, као и вјештине рјешавања проблема, тимског рада, аналитичког размишљања, презентацијских вјештина, те да унапређују властито самопоуздање, као и све што је од велике важности када се једном нађу на тржишту рада", рекла је Гачићева.

Она је захвалила Републичком педагошком заводу и бројним привредним субјектима на подршци у организовању такмичења.

Начелник у Републичком педагошком заводу Славко Драгосављевић указао је на значај оваквих такмичења, јер су прилика да средњошколци истакну своје жеље, као и да стекну одређене бенефите које на овај начин могу остварити.

За три првопласирана тима организатор је обезбиједио новчане награде од 400 КМ, 200 КМ и 100 КМ.Оставите одговор