Срећа, срећа, радост: Србија добија два поглавља за преговарање с ЕУ

Одбор за европска питања њемачког Бундестага дао је на данашњој сједници "зелено свјетло" за отварање прва два поглавља у приступним преговорима Србије и ЕУ, саопштено је из њемачког парламента. Предсједник Одбора Гинтер Крихбаум навео је у писму њемачком канцелару Ангели Меркел да Одбор за европска питања препоручује да се прва два преговарачка поглавља отворе на […]

петак, новембар 27, 2015 / 19:21

Одбор за европска питања њемачког Бундестага дао је на данашњој сједници "зелено свјетло" за отварање прва два поглавља у приступним преговорима Србије и ЕУ, саопштено је из њемачког парламента.

Предсједник Одбора Гинтер Крихбаум навео је у писму њемачком канцелару Ангели Меркел да Одбор за европска питања препоручује да се прва два преговарачка поглавља отворе на наредном самиту у децембру.

Тиме је, по овом питању, окончан парламентарни поступак у Њемачкој, наводи се у саопштењу.

"Одбор за европска питања њемачког Бундестага је свјестан да је отварање преговора за Србију од великог значаја. Ово је јасан сигнал за земљу која се креће у правцу Европе и показује да је консеквентан европски приступ премијера Александра Вучића исправан", рекао је Крихбаум.

Он је навео да је за Бундестаг јако важно било што је споразумом од 25. августа коначно начињен искорак у односима Србије и Косова и да радује извјештај Европске комисије о Србији зато што садржи доста позитивних оцјена.

Крихбаум је додао да је одлазак Вучића у Сребреницу био врло важан гест.

Он је истакао да је Србији мјесто у Европи и да Њемачка очекује од ње да "настави да корача тим путем".Оставите одговор