Србија у Нишу игра против Косова као земља без симбола

Европска рукометна Федерација (ЕХФ), на захтјев Рукометног савеза Србије, донијела је одлуку да се квалификациони турнир за Свјетско првенство јуниорки од 23. до 25. марта у Крагујевцу одржи без интонирања химни и националних симбола репрезентација учесница.

петак, март 16, 2018 / 14:57

На турниру генерације 1998. учествоваће селекције Србије, Норвешке, Словачке и тзв. државе Косово.

На овај начин одбијен је захтјев косовског савеза да се, уколико нема националних обиљежја, квалификациони турнир "премести” у другу земљу, прецизније Словачку.

Извршни одбор ЕХФ истакао је да је Србија као домаћин све предузела како би турнир протекао у најбољем могућем реду, гарантована је безбједност свим учесницима, па је и проблем око уласка селекције Косова у Србију ријешен.

Поред репрезентација у дворани "Језеро” неће бити истакнуте ни заставе држава из којих долазе судије и делегат. Једина видљива биће застава Европске рукометне Федерације.

Само освајач квалификационог турнира избориће пласман на последње велико такмичење у омладинској конкуренцији ове генерације, које ће бити одржано од 1. до 15. јула у мађарском Ђеру.Оставите одговор