Опозиција под хитно треба престати омаловажавати Абхазију

Некад уопште више није јасно да ли су у питању нови, намјерни и порталоидни марифетлуци владајуће структуре, или је опозиција стварно ухватила антисрпску линију која јој се годинама намеће?

петак, март 16, 2018 / 15:18

Као и у случају Јужне Осетије, која је стигла на параду поводом Дана републике, по друштвеним мрежама, а понегдје и јавније, опозициони активисти и званични политичари се спрдају са посјетом делегације Абхазије.

Сматрају да њено истицање у негативном контексту, њима доноси позитивне поене, а од тога не може ништа бити даље од истине.

Ствар је управо обратна!

Уколико сматрате да би вам били драги и мили они који би у Абхазији рекли да им се државници састају са делегацијом „упитне“ Републике Српске, одмах видите и гдје сте ви у бирачком тијелу, које са симпатијама гледа према свакоме ко је против диктата НАТО. А то Абхазија, побједом против Сакашвилијеве агресије, свакако јесте. Било је то прије десет година, али то грађани још увијек памте.

Није тако давно био 08.08.2008. године.

Доњецка Народна Република и Лугањска Народна Република, заједно са Абхазијом и Јужном Осетијом, налазе се у готово идентичној ситуацији у каквој је била Српска. Са разликом што је нама иза леђа стајала Србија, а њима нуклеарна и космичка сила, по имену Русија.

Русија је Српској једини савезник у Савјету за проведбу мира. Зближавање са Русијом, под условом да не остане чиста естрада власти, нешто је што би опозиција, забављена бесплатним едукацијама чланства од стране ејдова и шифтунга, требала што прије усвојити. Па и повести причу у том правцу.

Овако је то још један аутогол.

Ове ријетко паметне потезе власти у Српској треба поздравити, а Фронтал.СРБ ће то урадити тако што ће пренијети саопштење Владе Српске, у којем нема ама баш ништа спорно или за осуду:

Абхази остају до суботе у Српској

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић разговарали су у Бањалуци са представницима делегације Републике Абхазије која је у вишедневној посјети Републици Српској.

?

На састанку је разговарано о могућностима сарадње између Српске и Абхазије у области трговине и туризма, те привреде, путем међусобне спољнотрговинске размјене, као и о потенцијалном заједничком наступу на тржишту Руске Федерације, будући да Република Абхазија има несметано пласирање својих производа на руско тржиште.

Разговарано је и о могућностима одласка стручњака из Српске у Абхазију ради размјене искустава и унапређења различитих области развоја, као и студијске посјете новинара и туроператора ради заједничке афирмације туристичких потенцијала.

Потврђено је да постоји обострани интерес и спремност за сарадњу, као и много потенцијалних праваца за унапређење међусобног развоја о којима ће двије земље разговарати у наредном периоду, а међу којима је, између осталог, и заједнички наступ на руском тржишту ради промоције туристичких потенцијала.

Делегацију Републике Абхазије предводи предсједник Привредне коморе Републике Абхазије, а у делегацији су и ресорни министри и замјеници министара, те привредници.

Током посјете Републици Српској гости из Абхазије имаће пријеме код предсједника Републике Српске и градоначелника Бањалуке и Бијељине, а посјетиће и привредна друштва у Бијељини и Милићима. Посјета завршава у суботу, 3 КОМЕНТАРА

 1. Kada hrvatska nije bila u EU oni su se tiskali nazor prema Evropi.
  A mi ostali enklava k’o Srebrenica okružena NATO paktom i EU pa niko ne sprečava našu vlast da glumi ludilo ljubavlju prema Rusiji ko Vlado Petrović.
  Nismo mi Abhazija, Osetija ,Ukrajina,Jermenija da moramo jesti ruska govna.
  Čast svakome ali mi smo Evropljani.

  1. Tesko je to objasniti neukoj i primitivnoj bagri koja godinama sebe uverava da je bolje biti ruska gubernija i camiti izolovan u septickoj jami sa ostatkom razbijene vojske zvane: bivse razjebane jedinice, bivseg sranja, tkz. sssr-a.

   1. Tragedija je u tome što niko neće da shvati da mi Rusiju uopšte ne interesujemo. Nikada nam ništa konkretno nije ni ponudila, Rusija sa Srbima mlati ko sa tuđim jajima gloginje i ponavljaju “ mi ćemo vas podržati šta god vi odlučite“. Da oni makar nude septičku jamu,ples tenkova i slične maloumnosti da narod može odlučiti a ko je normalan otići živjeti na zapadu. Sve bi bilo lakše pa nek do mile volje blokiraju Kosovo u SB UN. Ovako nema izlaza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *