Србија у финалу Хопман купа

БЕОГРАД – Тениска репрезентација Србије пласирала се у финале Хопман купа, пошто је Новак Ђоковић данас у Перту побиједио Белгијанца Рубена Бемелманса са 2:0 (6:2, 6:3) у Групи А. Србија је тако изједначила на 1:1 у дуелу са Белгијом, пошто је Ана Ивановић претходно изгубила од Жистин Енен са 0:2 (4:6, 3:6). Пласман у финале, […]

четвртак, јануар 6, 2011 / 16:52

БЕОГРАД – Тениска репрезентација Србије пласирала се у финале Хопман купа, пошто је Новак Ђоковић данас у Перту побиједио Белгијанца Рубена Бемелманса са 2:0 (6:2, 6:3) у Групи А.

Србија је тако изједначила на 1:1 у дуелу са Белгијом, пошто је Ана Ивановић претходно изгубила од Жистин Енен са 0:2 (4:6, 3:6).

Пласман у финале, ипак, Србији је гарантовала и само једна побједа у сусрету са Белгију, коју је Ђоковић и остварио и обезбједио освајање првог мјеста на табели.

Меч Србије и Белгије завршиће се дублом, али тај сусрет неће имати резултатски значај, пошто ће Ђоковић и Ивановићева сигурно бити учесници суботњег финала.

Други финалиста биће познат послије сутрашњих мечева трећег кола у Групи Б.

Лидерску позицију у Групи Б тренутно заузима САД, којој је за финале довољна један победа у дуелу са Великом Британијом.

Србија и САД су и 2008. године играли финале Хопман купа, а титулу су тада освојили Американци.

Тим Србије тада су чинили Ђоковић и Јелена Јанковић.Оставите одговор