Србија: Пољопривредници побиједили

На састанку врха државе, коме су синоћ присуствовали предсједник Србије Борис Тадић, премијер Мирко Цветковић, ресорни министри и предсједници странака владајуће коалиције, постигнут је договор да министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић данас предложи Влади Србије да се пољопривредницима на име регреса за 2011. годину исплати 14.000 динара по хектару, највише до 100 […]

петак, јун 3, 2011 / 13:12

На састанку врха државе, коме су синоћ присуствовали предсједник Србије Борис Тадић, премијер Мирко Цветковић, ресорни министри и предсједници странака владајуће коалиције, постигнут је договор да министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић данас предложи Влади Србије да се пољопривредницима на име регреса за 2011. годину исплати 14.000 динара по хектару, највише до 100 хектара, исто као и 2010.

Како је речено Танјугу у врху државе, министар Петровић ће затражити да Влада Србије ову обавезу испуни у наредних осам мјесеци.

Пољопривредници из Војводине четири дана протестују, незадовољни приједлогом Владе Србије и ресорног министарства о субвенцијама у аграру којим је било предвиђено да се субвенционишу газдинства која имају до 10 хектара, уз могућност повећања субвенција за домаћинства до 30 хектара, блокирајући тракторима главне путеве у покрајини, а само су проходни аутопутеви од Београда преко Новог Сада до Хоргоша, као и од Београда до Шида, али су блокирани прилази том граду.

Земљорадници који протестују траже да се субвенционишу домаћинства која имају до 100 хектара земље.Оставите одговор