Србија побиједила и Румунију

У утакмици другог кола Б групе на првенству свијета у Шангају, ватерполо репрезентација Србије побиједила је Румунију са 12:5 (3:1, 3:1, 3:1, 3:2). Ово је била друга побједа шампиона свијета, пошто је репрезентација Србије у првом колу побиједила домаћина Кину са 17:5 (5:1, 3:0, 2:2, 7:2). Последњу утакмицу у групи Б Србија игра у петак […]

среда, јул 20, 2011 / 15:38

У утакмици другог кола Б групе на првенству свијета у Шангају, ватерполо репрезентација Србије побиједила је Румунију са 12:5 (3:1, 3:1, 3:1, 3:2).

Ово је била друга побједа шампиона свијета, пошто је репрезентација Србије у првом колу побиједила домаћина Кину са 17:5 (5:1, 3:0, 2:2, 7:2).

Последњу утакмицу у групи Б Србија игра у петак против Аустралије.

Селектор ватерполо репрезентације Дејан Удовичић рекао је да је то тек почетак „дугог и тешког турнира” и да „нема опуштања”.

„Уз конкретан приступ и поштовање договора остварили смо добар резултат. Честитам играчима, међутим овај меч је већ прошлост. Још смо на почетку дугог и тешког турнира”, казао је Удовичић после победе над Румунијом са 12:5.

Србија је претходно побиједила Кину и има двије побједе из два меча у Групи Б. Удовичић, међутим, каже да у игри српске репрезентације „има недостатака”.

„Имамо недостатака, морамо да их исправимо и опуштање је забрањено. Наш следећи циљ је Аустралија”, додао је селектор.

Најефикаснији у побједи над Румунијом био је четвороструки стријелац Душко Пијетловић, који каже да се „прибојавао” због термина у којем је игран меч. Сусрет је почео у 9.30 по локалном, а 3.30 по средњеевропском времену.Оставите одговор