Срби у Мађарском парламенту 2014. године

Предсједник Мађарске Пал Шмит рекао је данас у Новом Саду да ће српска национална заједница у тој земљи 2014. године имати своје посланике у мађарском парламенту. "После редовних избора, који ће бити одржани 2014. године, 13 националних и етничких мањина, међу којим и српска, имаће своје посланике у парламенту Мађарске", изјавио је Шмит новинарима послије […]

петак, мај 6, 2011 / 16:22

Предсједник Мађарске Пал Шмит рекао је данас у Новом Саду да ће српска национална заједница у тој земљи 2014. године имати своје посланике у мађарском парламенту.

"После редовних избора, који ће бити одржани 2014. године, 13 националних и етничких мањина, међу којим и српска, имаће своје посланике у парламенту Мађарске", изјавио је Шмит новинарима послије разговора са предсједником Владе Војводине Бојаном Пајтићем.

Он је изразио задовољство што 300 000 Мађара у Војводини посредством својих представника активно учествује у политичкој покрајинској власти.

"Било ми је задовољство да чујем од покрајинског премијера Пајтића да су Мађари активан и конститутиван дио укупне политичке власти у Војводини", констатовао је Шмит.

Прије сусрета са Бојаном Пајтићем мађарски предсједник састао се и са предсједником Скупштине Војводине Шандором Егерешијем.

Пал Шмит ће током дана боравити и у Суботици чиме ће бити завршена његова званична дводневна посјета Србији.Оставите одговор