Срби у Братунцу: Суд БиХ ће нас све похапсити

Стотињак Срба, мјештана Мјесне заједнице Хранче код Братунца, данас је одржало мирни протестни скуп и шетњу у центру града због хапшења двојице њихових комшија, осумњичених да су починили ратне злочине. "Хапшења Најдана Млађеновића и Саве Живановића још један су доказ да су Тужилаштво и Суд БиХ наметнути и да само суде и хапсе Србе", рекао […]

понедељак, јун 18, 2012 / 15:25

Стотињак Срба, мјештана Мјесне заједнице Хранче код Братунца, данас је одржало мирни протестни скуп и шетњу у центру града због хапшења двојице њихових комшија, осумњичених да су починили ратне злочине.

"Хапшења Најдана Млађеновића и Саве Живановића још један су доказ да су Тужилаштво и Суд БиХ наметнути и да само суде и хапсе Србе", рекао је на протестном скупу предсједник Борачке организације општине Братунац Зоран Милосављевић.

Он је подсјетио да ова два српска борца нису починили никакве злочине, јер су током рата само бранили Србе и српске куће у мултиетничком насељу Хранча, које су комшије муслимани стално нападали и неколико разорили и запалили.

"Ако неко не заустави дискриминаторско и једнострано дјеловање Суда и Тужилаштва БиХ, они ће хапсити и наше жене и дјецу када похапсе наше борце", рекао је Милосављевић.

Члан Предсједништва Борачке организације Братунца Бране Ђурић навео је да су муслимани током рата потпуно разорили и попалили српска насеља Кравицу, Загоне, Подравање, Бјеловац и сва друга у којима су починили стравичне злочине над цилилима, али да правосудне органе БиХ ти злочини не интересују.

Окупљени су носили транспаренте на којима је писало "Укинути Суд и Тужилаштво БиХ", " Да ли ће неко бити ухапшен за злочине над Србима?", "Стоп лажним оптужбама!" и "Хоће ли неко заштити српске борце?".

Током агресије муслиманских оружаних снага у општини Братунац 1992. и почетком 1993. године сва српска села и засеоци, њих укупно 56, разорени су и запаљени, а у њима је убијено око 1.000 мјештана, већином цивила.

За те злочине још ниједан Бошњак није одговарао.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор