Спремачица није познавала Штрос-Кана

Спремачица која је оптужила шефа Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминика Штрос-Кана за сексуални напад није знала о коме је ријеч у вријеме када се инцидент наводно догодио, изјавио је данас њен адвокат. Жена стара 32 године рекла је њујоршкој полицији да је Штрос-Кан покушао да је силује у хотелу 14. маја и касније га идентификовала […]

среда, мај 18, 2011 / 16:00

Спремачица која је оптужила шефа Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминика Штрос-Кана за сексуални напад није знала о коме је ријеч у вријеме када се инцидент наводно догодио, изјавио је данас њен адвокат.

Жена стара 32 године рекла је њујоршкој полицији да је Штрос-Кан покушао да је силује у хотелу 14. маја и касније га идентификовала у полицијској станици.

Штрос-кан одбације све оптужбе.

Анкете показују да 57 одсто Француза вјерују да су оптужбе против директора ММФ-а дио завјере која је скована против њега, преноси Би-Би-Си.

Џефри Шапиро, адвокат спремачице, изјавио је да она "није имала појма ко је тај мушкарац, када је ушла у собу" и да је то сазнала тек сутрадан.

"Идеја да је она умијешана у некаву завјеру је смијешна. Ово је неко ко је био жртва насилничког акта", рекао је Шапиро.

Штрос-Кан (62) тренутно се налази у озлоглашеном затвори Рикерс ајленд и под сталним је надзором да не би починио самоубиство.

Амерички министар финансија Тимоти Гајтнер изјавио је да Штрос-Кан није у могућности да води ММФ и да треба именовати његовог привременог замјеника.Оставите одговор