Спорт и политика: Додик на прослави јубилеја Слободе

НОВИ ГРАД – Фудбалски клуб "Слобода" из Новог Града низом манифестација обиљежио је данас 100. годишњицу постојања и рада, а круна прославе је ревијална утакмица са београдским "Партизаном". Предсједник Владе Републике Српске и поредсједник Организационог одбора обиљежавања овог великог јубилеја "Слободе" Милорад Додик рекао је да ће Влада и убудуће чинити све што је потребно […]

недеља, септембар 5, 2010 / 18:05

НОВИ ГРАД – Фудбалски клуб "Слобода" из Новог Града низом манифестација обиљежио је данас 100. годишњицу постојања и рада, а круна прославе је ревијална утакмица са београдским "Партизаном".

Предсједник Владе Републике Српске и поредсједник Организационог одбора обиљежавања овог великог јубилеја "Слободе" Милорад Додик рекао је да ће Влада и убудуће чинити све што је потребно како би се створили што бољи услови за развој спорт и помоћи овдашњем клубу да се врати на старе стазе славе.

Захваливши се предсједнику клуба "Партизана" Драгану Ђурићу на доласку у Нови Град и Републику Српску, Додик је честитао Београђанима пласман у Лигу шампиона у име свих, како је нагласио, који воле спорт, Србију, Републику Српску и Србе у цијелини.

У Галерији Завичајног музеја у Новом Граду данас је отворена изложба фотографија и других експоната из историје Клуба, а потом је одржана свечана сједница Скупштине Клуба, на којој су говорили начелник општине Сњежана Рајилић и предсједник "Слободе" Бране Умићевић.

Заслужним појединцима и институцијама уручена су признања Клуба, "Слобода" је добила високо признање предсједника РС Орден Његоша другог реда.

На стадиону "Млакве" одиграна је утакмица ветерана "Слободе" и приједорског "Рудара", након чега су падобранци из Приједора спустили на стадион фудбалску лопту и заставице "Партизана" и "Слободе".

"Партизана" је у Нови Град довео и своје велике звијезде, као што су Крстајић, Клео, Боја…, а на стадиону се окупило више од 5 000 гледалаца.

"Слобода" је члан Прве фудбалске лиге Републике Српске од њеног оснивања, тренутно је на челу прволигашке табеле, а највећи успјех постигла је 1972. године пласманом у Другу савезну лигу тадашње Југославије.Оставите одговор