Шпанци опет протестовали

Неколико хиљада људи протестовало је у центру Мадрида, због владиних мера штедње које ће, како кажу, довести до смањења фондова за бесплатну здравствену заштиту и приватизације јавних сервиса. На протесту под слоганом „Ни смањења ни приватизација”, већином су учествовали радници јавних предузећа, које ће сљедеће године највише погодити владине мјере штедње. Мјере штедње у 2013. […]

недеља, октобар 7, 2012 / 06:52

Неколико хиљада људи протестовало је у центру Мадрида, због владиних мера штедње које ће, како кажу, довести до смањења фондова за бесплатну здравствену заштиту и приватизације јавних сервиса.

На протесту под слоганом „Ни смањења ни приватизација”, већином су учествовали радници јавних предузећа, које ће сљедеће године највише погодити владине мјере штедње.

Мјере штедње у 2013. укључују раст пореза на промет и других такси од 15 милијарди евра и готово седам милијарди на име штедње у регионима, који самостално управљају здравством и образовањем.

Остатак штедње треба да буде остварен смањењем бенефиција за незапослене и социјалне помоћи, као и замрзавањем запошљавања у јавном сектору.

Стопа незапослености у Шпанији достигла је скоро 25 одсто.Оставите одговор