Сони пријавио губитак од 3, 1 милијарду долара

Јапански гигант електронске индустрије "Сони" саопштио је да је забиљежио губитак од 3,1 милијарди долара у 12 мјесеци до 31. марта ове године. Овај нето губитак највећим дијелом је резултат уплате пореза износу од 4,4 милијарди долара, јачања јена и посљедица земљотреса и цунамија који су се догодили у марту. Ово је трећа година за […]

четвртак, мај 26, 2011 / 19:58

Јапански гигант електронске индустрије "Сони" саопштио је да је забиљежио губитак од 3,1 милијарди долара у 12 мјесеци до 31. марта ове године.

Овај нето губитак највећим дијелом је резултат уплате пореза износу од 4,4 милијарди долара, јачања јена и посљедица земљотреса и цунамија који су се догодили у марту.

Ово је трећа година за редом у којој "Сони" послије са губитком, али компанија прогнозира да ће почети да ствара профит током ове финансијске године.

"Сони" наводи да ће покушати да поправи профитабилност кроз смањење трошкова, па до краја фискалне године очекује профит од 976 милиона долара.

Прошлог мјесеца, комапнија је претрпјела тежак ударац када су хакери напали њену интернетску мрежу за видео игре и мултимедијалне садржаје и украли личне податке од преко 100 милиона корисника из читавог свијета.

Компанија процјењује да ће због штете нанесене овим догађајем изгубити 170 милиона долара. (крај)млОставите одговор