СНП Наши: Мијењање устава – наставак велеиздаје из Брисела

Српски народни покрет Наши најоштрије осуђује заговарање промене Устава Републике Србије и подсећамо јавност да је једини разлог због којег се то чини Бриселски споразум који ће на тај начин бити легализован. Бриселски споразум је тешко кривично дело велеиздаје и потписницима истог следе вишедеценијске затворске казне, те је због тога њима потребно док су још […]

понедељак, мај 11, 2015 / 16:00

Српски народни покрет Наши најоштрије осуђује заговарање промене Устава Републике Србије и подсећамо јавност да је једини разлог због којег се то чини Бриселски споразум који ће на тај начин бити легализован.

Бриселски споразум је тешко кривично дело велеиздаје и потписницима истог следе вишедеценијске затворске казне, те је због тога њима потребно док су још на власти да изврше неопходне уставне промене и легализују га по принципу "појео вук магарца".

Подсећамо јавност да се Уставни суд Србије под притиском режима грубо умешао у политику одбијајући да изврши своју законску и уставну обавезу да направи оцену уставности овог споразума, чиме је извршено тешко кривично дело.

Уставни суд Србије је то урадио подмукло истакавши да "не желе да се мешају у политику" и слагавши да је оцена уставности "политичка одлука". Оцена уставности је законска и уставна обавеза Уставног суда Србије, а одлука шта урадити касније са том оценом уставности је оно што је у домену политичке одлуке, а само доношење оцене уставности никако не може бити политичка одлука, већ је то основна функција, као и законска и уставна обавеза, Уставног суда Србије.Оставите одговор