Сњежана Новаковић Бурсаћ: Нико не помиње рат осим Сарајева, па тако и политички очајник Изетбеговић

Ријечи које је изговорио лидер СДА Бакир Изетбеговић спадају у категорију изражаја политичких очајника који, умјесто реалне политичке понуде, нуде крупне ријечи и квазизаштитничке ставове народу којем припадају, оцијенила је шефица Клуба посланика СНСД-а у Представичком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

уторак, април 20, 2021 / 17:27

Бурсаћева је за Срну изјавила да "овдје нико не помиње рат, осим представника политичког Сарајева", што је такође, како је потцртала, потврда њихове нереалне политике и мањка жеље и воље да се на партнерским основама и кроз дијалог са друга два народа покуша пронаћи функционална формула за будућност.

– Међутим, то и не би био неки проблем за нас из Републике Српске да нас није назвао како јесте – "геноцидаши". Иако није експлицитно речено, јасно је на кога се у изјави мисли, као што је по ко зна који пут јасно потврђено како нас то доживљава, па сходно томе и какву нам позицију и судбину замишља баштиник Исламске декларације и насљедник припадника Ханџар-дивизије – нагласила је Бурсаћева.

Она је поручила да се свако ко је спреман да изговара такве ријечи замисли куда то све води.

– Нас у СНСД-у само према још чвршћем увјерењу да Република Српска мора да буде још јача, још функционалнија и још самосталнија – поручила је Бурсаћева.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за канал О да не може рећи да неће бити рата и да би "радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ".Оставите одговор