Сними ме па ме пусти у дневник*

Утисак недјеље је ћутање предсједнице Владе о новој афери Снимак. Пише: Жељко Свитлица Премијерка се упадљиво утишала – да се не огријешимо – као да је нико ништа и не пита. Овај пут бар ништа није рекла преко телефона. Зато су на терен одмах истрчали Предраг Ћеранић, Перо Симић, савјетници, полу-обавјештајци и обавјештајци, шефови невидљивих […]

понедељак, октобар 12, 2015 / 01:09

Утисак недјеље је ћутање предсједнице Владе о новој афери Снимак.

Пише: Жељко Свитлица

Премијерка се упадљиво утишала – да се не огријешимо – као да је нико ништа и не пита. Овај пут бар ништа није рекла преко телефона.

Зато су на терен одмах истрчали Предраг Ћеранић, Перо Симић, савјетници, полу-обавјештајци и обавјештајци, шефови невидљивих кабинета, секретари потеза и малих кончића који се повлаче иза сцене.

Зашто они? Зато што је то миље из којег и долазе снимци и њихови снимачи.

С друге стране, ако на РТРС-у наставе ситком Вече са Суваром, постићи ће двије ствари:

Снажно инсистирајући на томе да је Радишић снимљен по наруџби, увјеравају нас да је стварно снимљен, а ако је снимљен онда је рекао оно што смо сви чули (у шта вјероватно вјерују обје екипе, судије, резерве, тренери и већина навијача). Заборавиће нас опоменути да је снимак можда монитиран, или како је већ гласило звачнично објашњење у афери Снимак 1?

Друго, само због прилога на РТРС многи од оних чији је омиљени спорт критика пасивног понашања Младена Босића и опозиције помислиће да се у предсједника СДС уселио дух Корада Катанија, инспектора из италијанске серије Хоботница , па је у дуго смишљаном шпијунско-акционом трилеру набавио снимак.

Видиш ти Босића!? Ко би рекао? – наглас мисле док негдје у скривеном штабу М.Б. отпија виски, огрће црни мантил и одлази у ноћ да уништи мафију.

Али, онда ће се сјетити да је током операције настала фотографија Небојше Вукановића, и то у папарацо стилу, што је нормално јер се ипак сликао са главном звијездом медија у Српској, Гораном Суваром.

Ко је фотограф овог Скандала, ко је повезао актере и послао снимке у Свијет плус, не знамо, али за увјерљивије прилоге и јаче шутеве према голу у Бијељини, РТРС би морао избјећи неувјерљиве фразе: Сувара се јавио након што је прочитао портале и погледао све вијести из Републике Српске (прочитао све портале, обишао све кафане и частио све јаране). Или, на примјер: Босић је сковао паклени план (!?)

Неко ко куца тaкав текст, жури, а и руке му се тресу – од страха или бијеса, исто је.

Један план је успио, јер Радишића након оне прве галаме више не чујемо, а сав терет појашњења пао је на фонд ријечи контроверзног Суваре. Међутим, поене су убрали и ухваћени са рукама у пекмезу, Вукановић и Босић, а према Додику је упућен још један шут, а видјећемо да ли је погодио главу.

Искуство нас учи да дозе тајних снимака морају бити све јаче и све чешће да би у утрнулом и дрогираном тијелу јавног мњења изазвале реакцију. Тајни снимци, печени или кувани, на послужавнику од медија, и сервирани у погодном тренутку за кувара – јесу заједничко јело од Вардара до Триглава

Умјесто снимака сви бисмо радо погледали репортажу са Туњица да видимо како је криминалцу у затвору, шта једе и чим се бави и ко је у ћелији до његове. Нека од тамо коментарише зашто су још увијек празне канцеларије зграде у Пицином парку, ако су у питању посао и рачуница са много нула и много (не)познатих.

Будимо пажљиви, драги грађани Републике Српске, у току је катастрофа која може оставити посљедице по ментално здравље. Најбоље је да угасите телевизоре и изађете напоље. Дружите се са рођацима и комшијама, усредсредите се на послове и нормалне људске разговоре.

Ако ваша дјеца случајно у сну забунцају ријечи као што су: Милинић, Сувара, Ћеранић, ујутру их одвести на саливање страве, а телевизор разбити маљем и окадити кућу јер ко зна какво зло ће нас преко антене снаћи наредних недјеља и мјесеци. Ваља се сјетити: Све што се дешава на телевизији – па то је само на телевизији, зар не? Прво правило домаћег правосуђа и истражних органа.

*наслов је цитат из снимљеног разговора предсједника Српске са власником БН телевизије, у којем смо уживали 2013. године0 КОМЕНТАРА

 1. Одлична запажања и повезивање појмова!

  Адвокати власти покушавају да пребаце лоптицу у туђе двориште умјeсто да одговоре зашто су гори они који су покушали од пресуђених бјегунаца добити свједоке сараднике како би се обрачунали са криминалцима из врха пирамиде, у односу на оне који пустише пресуђеме да побјегну из Српске? И све у сјени чињенице да су бјегунци одрадили много за власт, а власт их „пустила низ воду“? За кога је Сувара правио снимке кад су снимани људи који су се побунили против Радишићеве градње? И сви заборавише шта је рекао Радишић о носиоцима власти. Сувара их насамари и још их натјера да га направе главном звијездом Дневника ртрс и ослободе га прогона. За разлику од прве афере, овдје је власт признала да је снимак аутентичан,

 2. Хаха… Вукановић и даље идол, нема везе што се служи бљутавим методама, то је за „наше добро“. Какав папак.

  Одрастао човек, 4 деценије живота, још увек слепо верује идолима.

  И шта је рекао Радишић, молим те, сигурно имаш транскрипт, постави га у коментару.

 3. Духовита опаска друга Рајка. Да није од њега слатко бих се насмијао. Овако?

  У најмању руку није лијепо од човјека који је годинама регрутовао и индокринисао сљедбенике, да их сад кад је „враг однио шалу“ (кад су се отуђили од реалности, кад им је озбиљно нарушена способност мишљења, кад нису у стању да критички процјењују примљене информације… кад су обољели душом) напусти и подвргне руглу.

 4. Мистеру Биги, не знам какву имаш сатисфакцију да ми увећаваш број година, баш као Лазаревић. Тиме желите да ме дискредитујете? Идола немам, само политичке истомишљенике које подржавам без личног интереса. Јавно, представљен именом и презименом. Немам потребу да се кријем попут вас два-три. Не коментаришем у замјену за излазак са робије нити за страначку напојницу.

  Не видим разлику између тог што је урадио Вукановић и оног што рафе тужилаштва и судови са свједоцима сарадницима. И не знам зашто би он био „црна овца“, а не би они који су омогућили бјегунцима да напусте Српску. И ко је имао бизнис са пресуђеним бјегунцом, ко му је кумовао, а ко га је поставио уз патријарха на Слави? И за чији интерес је други бјегунац раније снимао? Наводно има брдо материјала због којег „велике рибе“ морају да шене пред њим.

 5. Не знам што би те то дискредитовало, изразио сам чуђење како одрастао човек верује у идоле. Са друге стране, не знам откуда ти право да вређаш људе које никад ниси упознао, али то је већ ствар културе.

  Ниси ти неко ко подржава политичке истомишљенике, ти си провидни агитатор који се не либи ширити измишљотине појединаца и представљати их као истине.

  Што се тиче твог „имена и презимена“, одлучио си да искористиш Фронтал за политички профит, са чим ја немам проблем, али имам са истицањем тога као велику храброст. Ја тито нисам тражио.

  „Не видим разлику између тог што је урадио Вукановић и оног што раде…“ Па ја видим. Јбг, Вукановић, колико год мислио да је најпоштенији човек на свету, мислим да нема право да правду узима у своје руке. И то на такав начин. Разлика је и то што је ово Вукановић урадио, док је већина ствари о којима он говори половично неистинита, извучена из контекста и слично.

  Ко са ким има „бизнис“, не знам. Једино Вукан и ти имате те податке, мафија, ово-оно… Ко је чији кум, то је лична ствар појединца. Ко је седио до кога на слави је већ трачање, тим горе што ти ниси био да то видиш.

  Поента овог мог коментара јесте да опозиција почне да ради свој посао, не да трачари, не да прича о „криминалу“ и криминалу, већ да некад нешто и конструктивно понуди.

  Већ је јасно да вам овај приступ не иде.

 6. Treba cestitati Miloradu Dodiku sto vec 10 godina neprestano izmislja price i sto je covjek ovom obicnom narodu ubacio u mozak da je on cuvar RS i sto neko stalno hoce da je ukine.
  A na kraju se ispostalo da je covjek bas obicni kriminalac, ali toliko obican da on RS ne benda ni 0.5% i da je sve bilo rezirano i isplanirano, da bi se on domogao krupnog kapitala.
  Covjek je nezasit sigurno jedan od najvecih kriminalaca (predsjednika) u Evropi pa i sire uz Milu DJukanovica.

 7. Zgulio je je na balovima vampirskih mješina natrpanih kvintalima i kvintalima fekalija kožu sa Srpske, ispio krv njenoj nejači, i onima u utrobama majki, a onda „svastikama“ napravio grdne i neprebolne rane, pa ga danonoćno pustaju u dnevnicima javnog servisa države BrdaImajuOči

  Vječnaja pamjat , ubijena Srpska, od strane smrtonosnog virusa 47.

 8. Биги, ти још ниси схватио да је твоја улога у виртуелном свијету идентична Сувариној. Е, сад погледај шта си ти добио, а шта он! И промисли да га нису заштитили, већ је осуђен, иако је одрадио много више од битних другова чланова.

  Ушао си у замку. Да су институције одрадиле посао, Вукановић не би морао радити оно за шта многи примају плате. Дакле, институције су компромитовали. РТРС и Вукановић су способнији од МУП РС – то је порука.

  “ Afera „Votergejt“ bila je najveći ispit američke demokratije i pobeda tamošnjeg novinarstva, koja je doprinela po prvi put da oni koji vladaju zaziru od onih koji o njima pišu. Reč je o seriji političkih skandala američke administracije za vreme predsedničkog mandata Ričarda Niksona, zbog koje je 9. avgusta 1974. podneo ostavku. „““ Да ли неко мисли да су подаци о овом догађају добијени 100% легално? Па наравно да нису. Морао се неко убацити унутра, можда неко и платити за услугу, било шта. Али, резултат је познат свима који се иоле баве политиком. Код нас се у афери „Папак“ власт и РТРС ( о АТВ више нећу ни да причам, постали су „већи Папе од Папе“), а са њима и велики дио народа који не зна за опцију на даљинском: пребаци канал, пита о томе ко је снимио разговор премијерке а не шта је она рекла. Афера Радишић/Сувара се свела на плаћање информације а не на саму информацију која говори о повезаности. Све кум до кума. „

 9. Знам, Биги, да ти је тешко схватити да постоје људи који немају идоле. Какав политички профит? Нећу у блиској будућности ни на једну политичку позицију. Можеш ли ти себи предочити да се човјек без профита може борити за промјену оног што је труло?

 10. Problem nije u tome kako je opozicija došla do snimka. Sva sredstva su dozvoljena da bi se bar krenulo u rješavanje kulturne bijede u kojoj se nalazimo. Ovo više nije stvar novca nego kulturne anihilacije uopšte – sve vrijedno su uništili.

  Elem, problem je u tome što opozicija dobijeni materijal ne koristi kako bi nas razrješila zla, nego ga koristi kako bi zadobila najbolju startnu poziciju za predstojeće lokalne izbore. Nikad njima nije ni bnilo na pameti da se zaista pozabave s kriminalcima. Na kraju krajeva, nisu se riješili ni sopstvenih krimosa. Jedino što im je na pameti jesu strogo stranački interesi iliti sopstnene guzice uvaljene u skupo plaćene fotelje.

  To je ljigavije od bilo kakvog Suvare. Radišića, Dodika, Stankovića….da ne nabrajam…

 11. Lijep pozdrav korisniče Ljepozdrav….

  Retorička pitanja su odgovri u formi pitanja.

  Evo ti jedan odgovor:

  Zašto SzP ili njihov ministar u zajedničkim organima nije tužio – kako su najavili prije dvije godine – Baju za klevetu s obzirom na intervju koji je dao sokolačkoj televiziji…?

  Evo još jedan:

  Zašto Bosić svoju tužbu temelji na dvije lako oborive gluposti?

  – ratno profiterstvo (zastarjelo i teško dokazivo) ; kilogram zlata (rekla-kazala), a sve to pored onolike zgrade u Picinom Parku.

  Sadržaj snimka je neposredno povezan sa zgradom u PP – zašto se ne koncentrišu samo na taj problem, tuže, ali sa namjerom da tužbu i dobiju, a ne da prave predstave za narod?

  Snimak je najobičnija predstava sve dok ne okupe tim advokata i podnesu tužbu za zgradu u PP…

  Zašto predstavnici opozicije u zajedničkim organima (na nivou BiH dakle) ne pokrenu proces izručenja Radišića…

  etc etc

  P.S.
  Jasno mi je da trolaš, nemoj se ložiti da ti odgovaram – samo koristim tvoje bespotrebno postavljeno pitanje da bih podsjetio zalutale ovčice kakvim ljigavcima su dali glas na prethodnim izborima

 12. Ma kome da tuže Baju? Zajebavaš li se to ili misliš ozbiljno da se nešto može postići na sudovima u RS (ili BiH, svejedno)? Koga da pobijediš na sudu? Baju? Čovića? Bakira? (Đukanovića? Lukašenka? Janukoviča? Putina?) Ovdje se ne zna ko pije, a ko plaća, gdje je glava, a gdje guzica, borba je na život i smrt za doživotnu vlast, a ti bi probleme suštine rješavao u institucijama sistema. Ako ti u to vjeruješ, onda si ti ovčica koja ima temeljni problem da ne razumije kako funkcionišu džamahirije od Novog Grada do Vladivostoka.

  Lijep pozdrav

 13. Ipravak krivog navoda. Ja ipak nisam napisao niti mislim da ih ovi iz partija smatraju retardima. Oni JESU retardi.

  I drugo, nikad ne nih rekao da je svejedno glasati za vlast ili opoziciju. Prosječan retard da nije retard bi uvijek glasao za opoziciju, jer takvu koncentraciju oholosti i kriminala kao u vlastodržaca po gore navedenim džamahirijama je teško čak i zamisliti.

  Lijep pozdrav

 14. Veliki bruderu, samo budala može da se smije , kamo li da pada od smijeha. Da je nama ovakvih kao njih dvojica, bilo bi na licima osmijeha .
  Nego, jesi li ti čuo da neko pjeva, osim grandovaca? I naravno Rudonje .
  Niko!
  Ovo je vrijeme plakanja.
  Što još diše, na izdisaju je.
  Ko je još živ , zamro je.
  Ko je zamro, pitanje je časa kada će On poslati suvare da ih maljem po glavi…

  Naravno, mislim na ljude, ne na bagru s ljudskim likom.
  Bagra ždere, loče, pjeva , smije se i… piša se na ubijene i zamrle iz aviona , helikoptera i sa rtrs-a…

  Vječna ti pamjat Srpska.

  Pozdrav i Isaši, i immortalu.

 15. Сад ћемо коментарисати тако да ја говорим о неким темама, а ти онда оплетеш о нечему десетом.

  Афере типа Вотергејт нису намештали и износили у јавност опозиционари, већ цивилно друштво. Раскокодакали сте се до те мере да кад Додик прдне, говорите о криминалу. Смешно. Сад Вукановић, у име СДСа, даје лику паре да компромитје Додика. И ти би да се то мирно прихвати. Зајеби.

  Шта је поента ове опозиције, да релативизује све могуће поступке власти?

  Профит се остваривао онда када си желио неку функцију. Пред изборе. И није да ти нешто не желиш, сасвим је јасно да немаш подршку.

 16. Бигеру, у сваком моменту можемо измјерити подршку коју имам ја и ону коју имаш ти. Нема профита, јер сам ја и своје накнаде у мјесној заједници давао за стипендију одличним ђацима. У ЗЕВ никад марке узео нисам и у оба случаја из свог џепа покривам телефонске трошкове и трошкове принтања материјала.

  Откуд теби да Вукановић неком „даје паре да компромитује Додика“? Говориш на основу судске пресуде? Вјерујеш пресуђеном бјегунцу? Вјерујеш РТРСу?

  Човјек је понудио готов снимак, који јесте компромитујући, али га је направио на свију руку, као што је одувијек радио. Није нико од њега тражио да снима Радишића. Разбираш?

  Оно што Радишић рече није монтажа. Он је изнио чињенице. Наиван, вјеровао је Сувари, који је суви професионалац. Ради за новац. Тако је одрадио и 2012. и стекао повјерење Радишића. Свију је надмудрио и тиме купио себи слободу и осигурао џепарац. А чиме је натјерао власти да га пусте да побјегне? Мислиш да нема материјал?

 17. Сложио бих се са приједором да саша и имортал пишући овдје показују да имају у својим коментарима ону главну нит,жељу за општим добром.
  Саша ме често подсјећа на Васковића својим ставовима, неважно.

  Баш сам читао Васковићев блог у коме каже да је потребан трећи пут, па се мијеша у унутрашњу организацију партија, па предлаже ко ће њима бити шеф, неважно.

  Не постоји трећи пут Васковићу,увијек је постојао и постоји само један-прави пут.

  Пут правне, праведне и хумане државе,саборности-консензуса око заштите националних интереса уз поштовање других,нормалног начина пословног понашања и размишљања, заштите природних ресурса и прилагођавања образовања развоју стратешких грана привреде на основу ресурса, односно потребне апсолутне хомогенизације због историјског момента и размишљање како да опстанемо у случају рата, или елементарне катаклизме?

  То је нормалан и једини прави пут, значи нема трећег пута, тај прави пут је народу понудила ЗОРА, позвала све да се узму у памет, да збијемо редове како би сачували државу, народ и вратили достојанство нашим грађанима, посебно борцима и омладини.

  Паметан човјек би се морао сјетити писања Лазаревића овдје прије три године у колумни „Како преживјети 2013 годину?“,тамо су биле јасне поруке, треба произвести хране и ускладиштити за најмање 3-5 година унапријед, за сво становништво.

  Ко је гледао синоћ Имрана Хусеина,доктора економије који је један од људи који је подигао малезијског змаја(привреду) и човјека доктора теологије, који кроз науку и теологију, са сазнањима о геополитици која не могу имати обични смртници, па ни највећи новинари и политички аналитичари, говори о могућем великом рату већ можда за годину?

  Он управо говори да ће храна и вода бити проблем у и после рата.

  Паметном доста, још једном „саша“ подвлачим да нису сви исти у политици, постоје они који немају ораха у џепу, мисле добро и гледају годинама унапријед, умјесто да се јалово препиру са другим причајући стално о крвавој и криминалној прошлости.

 18. Говорио сам о политичком профиту, али шта ја сад ту могу. Он се исказује у подршци међу бирачима. То си хтео, ниси успео.

  „Откуд теби да Вукановић неком „даје паре да компромитује Додика“?“
  Супер питање, откуд теби да је сваки протез власти криминал? Од плаћеног превртљивог блогера? Па рођо, ти си сваку тезу са вести узимао као тачну, кад ти одговара.

  Не разбирам, ти тврдиш једно, он друго. Молим те и да даш транскрипт компромитирајућег снимка.

  Проблем тебе и већине телалуковаца је што ти дискредитујеш творца снимка, а свиђа ти се његов рад.

  И коначно, да, све си у праву, све је истина што тврди СДС и Вукан. Да скратимо причу.

 19. Гледао сам ја Имрана и осим антисемитизма и катастрофизма нисам чуо ништа што би било вриједно пажње.

  Човјек је врло образован, али нисам стекао утисак да би нам он требао бити путоказ. Поздрављам и његово залагање за јединство муслимана и хришћана, али нисам чуо јасну диференцијацију на које муслимане мисли. Ове који су тренутно уз Русију или су ту и ови који су против Русије.

 20. Имран је само један паметан човјек,у коментрару сам се позвао на њега зато што наговјештава јаде и глад.

  Ко у Републици Српској годинама упозорава да се због биолошког опстанка грађана угроженог због будућих климатских катастрофа и могућег рата-ратова, мора озбиљно приступити производњи хране за више година унапријед?

  Ко говори о ресурсима, о развоју привреде на основу њих без обзира да ли ће, или неће бити катастрофа?

  Све ово сам коментарисао због саше који је рекао д асу сви исти.

 21. pravna drzava pocinje od ponedeljka,

  da remiziramo,
  dodik dobio od rusa kilo zlata,tj oko 60,000 maraka,ili garsonjeru u banjaluci.
  poklon ili nagrada,pitanje je sad.
  ako je poklon,predsjednik ne smije primiti pokolne vece od mozda 2,000 maraka,i treba ih dostaviti u drzavni trezor.
  za ngrade neznam.
  ako je dodik napravio prekrsaj i uzeo poklon sebi,treba da sudski odgovara kao i svaki drugi gradjanin.

  isto tako treba da odgovara i svaki obicni nacelnik opstine ,npr pale,jer za 3 godine kupi za dvije svoje zene,nova 2 stana,vrijedna 2 kila zlata.
  ako sracunamo redovnu platu od 3,5oo maraka mjesecno,i umanjimo za iznos hrane,kirije,rate kredita,troskova zivota,i troskova jednog djeteta,onda negdje skripi. nacelnik pala nije mogao kupiti ni jedan stan,mozda samo garsonjeru na kredit,a to je i logicno,jer niko sa 33 godine zivota i 5 godina radnog staza nemoze kupiti nista normalno kao rjesenje stambenog pitanja.
  koliko je vama trebalo godina i para da rjesite stambeno pitanje, ….najmanje 10,a nekome i 20 godina,za jedan stan.
  dakle,odgovorno tvrdim da je nacelnik pala kupio 2 stana od 60 m2 u mutnim radnjama sa kriminalcima i mitom i uvozom otrovnog otpada od 1200 tona u pale,vrijedan 2,5 miliona maraka,kao sto kaze izvjestaj policije.

  znaci,terba da odgovara i dodik,ali i svaki nacelnik koji radi mutne poslove sa kriminalcima.

  a sta radi postena opozicija,i koja je alternativa narodu.

  2 kriminalca,radisic i suvara,dokazani i pravosnazno osudjeni za razne mahinacije i kriminal,i kriju se u srbiji.

  kum radisic otvori dusu prijatelju suvari.ovaj ga tajno snimi,a to je krivicno djelo neovlasteno snimanje.samo za taj cin se ide u zatvor.
  onda kriminalac suvara izda prijatelja radisica i ponudi postenom sefu stranke sds bosicu,audio snimak i sve dogovore u motelu kula u lukavici.pare 100,000 maraka tj 50,000 eura, tj 1,5 kg suvog zlata dobijenog od naseg naroda i budzeta.
  sam dogovor je klasicni kriminal jer su svi znali da je to krivicno djelo snimanja,prodaje i ucjene.
  a onda posteni bosic posalje postenog sefa kabineta,nebojsu vukanovica i postenog nacelnika najsiromasnije opstine istocni stari grad sa 800 stanovnika, da ilegalne pare koje nisu podigli iz banke,uzmu od kriminalaca koji podrzavaju opoziciju,i privatnim automobilom prosvercuju preko granice i naprave krivicno djelo pranja novca i nezakonito iznosenje iz zemlje bih.
  saucesnici u kriminalu,dodju u novi sad ,u kafanu kod tvrdjave,sjednu sa kriminalcem suvarom,kiji i njih navuce ko zadnje papke,snimi ih i uslika,a to je takodje krivicno djelo ,izbroji pare i ode nasmijan.
  usput,sada kriminalac,vukanovic,trazi od kriminalca suvare da ga dodatno casti, pa uzme poklon,tj nagradu od 1000 eura ili 2000 maraka.
  a bojo gasanovic nevjesto laze da nikad nije bio u novom sadu,i onda ga kriminalac suvara provali da je kafana u kojoj su radili nezakonite radnje imala video kamere i uslikala sve prisutne kriminalce na razmjeni dobara.

  inace,ovo krivicno djelo mita i korupcije nije strano postenom bosicumjer je sito djelo ucinio 2 godine ranije,kada je potkupljivao papka iz pemzionerske stranke stevancevica,koji im je uzeo 50,000 maraka,a onda presao kod dodika.trenutno niko nezna koliko je posteni saveza za promjene platio papka adama sukala,koji je napustio nepostenog dodika i presao u postenu opoziciju.

  istovremeno,u par dana se u medijumima isprovaljuje i meeektic,a i vucurevic iz trebinja,tako da su se svi zgadili svakom normalnom covjeku.
  fuj.

 22. Je li zatraženo izručenje za Radišića i Suvaru? Ne?

  Evo, Šatordžija je to javno zatražio, a Mektić i kompanija ni da mrdnu?

  Odjednom su se svu ućutali; i “opozicija“ i pozicija – kao da se nikad ništa nije desilo. Nije bilo sastanka u Palati predsjednika – to je svakako predstava za javnost – ali je dil o nenapadanju jasan.

  Dvije mafijaške frakcije obilježavaju zone moći i uticaja…

 23. Ekologija989, 13.10.2015. 17:16:42
  NIje se na kraju ispotavilo da je DOdik obični, kriminalac, to je opštepoznato 23 godine, a ludi narod je imao potrebu da veruje njeovim bajkama, pričama onog što narod voli da čuje dok ga je iza lađa, pljčkao, raspodavao, zaduživao, rušio privredu. Što su bile veće razmere genocida, tim smo vili više ugroženi, i potrebe za branjenjem i čuvawem naroda su bile veće. Trebalo je narod paralisati strahom od druge strane, izmisliti nekakvu ugroženost, izmisliti neprijatelje, kao što su to i amerikanci uvek radili. Niko niromalan mafijaškoj organizaciji nikada ne bi dao ni jedan glas. Znači ima mnogih ludaka koji su svesno naseli na priču o ugroženosti glasali za svoje uništenje i ekonomski genocid!

Оставите одговор