Њемачки фонд за спас Леотара

Свечаном академијом и подсјећањем на спортске успјехе, у Требињу је вечерас обиљежено 90 година постојања Фудбалског клуба Леотар. На академији је истакнуто да се деведесетогодишњом традицијом постојања може похвалити мали број клубова, не само у БиХ и региону, већ и шире, и исказан је оптимизам да ће ФК "Леотар" који има дуговања од око милион […]

понедељак, октобар 12, 2015 / 07:08

Свечаном академијом и подсјећањем на спортске успјехе, у Требињу је вечерас обиљежено 90 година постојања Фудбалског клуба Леотар.

На академији је истакнуто да се деведесетогодишњом традицијом постојања може похвалити мали број клубова, не само у БиХ и региону, већ и шире, и исказан је оптимизам да ће ФК "Леотар" који има дуговања од око милион марака, извојевати "животну битку" и превазићи најтежи период од постојања.

Потпредсједник и генерални директор клуба Милан Томановић навео је да су у току преговори са једним њемачким инвестиционим фондом који је спреман да преузме дуговања клуба, да направи модеран спортски комплекс, фудбаласку академију и помоћне терене и да живи од фудбала и спортског туризма.

"Ово нису први ни једини људи са којима преговарамо, али су први који су нас контактирали и који су директно из фудбала што нас највише интересује, јер желе да од Леотара направе модеран клуб", рекао је Томановић.

Говорећи о односу града, јавних градских предузећа и донатора од којих зависи функционисање ФК "Леотар", Томановић је истакао да је у том кругу "пукла једна карика" што је проузроковало низ проблема.

"Од града нисмо ове године добили ниједну марку тако да преосталим новцем не можемо да подмиримо све трошкове", каже Томановић и додаје да је само за превоз за све селекције клуба потребно 45.000 км, затим за котизацију, смјештај и слично.

Он је захвалио играчима за несебично залагање и труд, те подсјетио да на списку ФК "Леотар" тренутно има око 200 фудбалера.

О спортским успјесима ФК "Леотар" у ранијем периоду говорио је некадашњи предсједник клуба Раде Руњевац, а присутнима се обратио и спортски новинар Милан Ждрале, аутор монографије "90 година постојања ФК Леотар" која је вечерас и промовисана.

У име Фудбалског савеза Републике Српске, некадашњи предсједник ФК "Леотар" Андрија Лечић уручио је златну плакету Милану Томановићу.0 КОМЕНТАРА

  1. Još jedna šuplja.Otkad pamtim a pamtim dugo Leotar je bio mutna baruština a mutan je jer su u njemu prane pare.Prethodna vlast je malo prekardašila valjda se nadajući još kojem mandatu a kad je Slavko zavrnuo česmu ostali su na suvom.Slavkan jeste krkan ali je za u tekstu pomenute uzor čestitosti i poštenja.Što se njemačkog fonda tiče ne bi me iznenadilo da je samo registrovan u njemačkoj a da su pare ovdašnje.Inače informacije radi Milan Tomanović je šef pozitivne srpske za trebinjex-(x-(x-(x-(

Оставите одговор