"Сканк Аненси" у повратничкој турнеји свирају и у Београду

Један од најбољих женских вокала у алтернативној/рок музици и бенд који смо дуго чекали наступа 28. јуна у СКЦ-у. Група "Сканк Аненси" (Skunk Anansie) се поново окупила крајем прошле године на захтјев многобројне публике широм свијета. Одлучили су да направе повратничку турнеју (крајем маја свирали су у Загребу и Љубљани). "Сканк Аненси" предвођени фантастичном Скин […]

петак, јун 25, 2010 / 15:04

Један од најбољих женских вокала у алтернативној/рок музици и бенд који смо дуго чекали наступа 28. јуна у СКЦ-у.

Група "Сканк Аненси" (Skunk Anansie) се поново окупила крајем прошле године на захтјев многобројне публике широм свијета. Одлучили су да направе повратничку турнеју (крајем маја свирали су у Загребу и Љубљани).

"Сканк Аненси" предвођени фантастичном Скин Деборах Дајер (Deborah Dyer) можда и најбољим женским вокалом у алтернативној/рок музици, наступиће као што је најављено у СКЦ-у. У питању је оригинална постава коју чине Скин, Кес (Cass) , Ајс (Ace) и Марк Ричардсон (Mark Richardson) која је настала далеке 1994. године, и која иза себе има четири албума и 15-ак синглова.

Сви њихови албуми су били у топ 10 Британске билбордове листе најпопуларнијих/најпродаванијих албума свих времена. Године 1995. добијају награду за најбољи УК / британски састав престижног музичког магазина Керанг!(Kerrang!) Затим 1997. год. добијају ем-ти-ви Европску музичку награду (MTV European Music Award) за најбољи бенд и најбољи уживо (live) састав.

Током дугогодишње каријере састав "Сканк Аненси" је био на турнејама и дијелио бине са бендовима као што су: Ју-ту (U2), Рамштајн (Rammstain), Аеросмит (Aerosmith), Лени Кравиц (Lenny Kravitz), Бед рилиџн (Bad Religion), што довољно говори о каквом се саставу ради.

Ово ће бити јединствена прилика за све фанове алтернативног звука да одгледају "Сканк Аненси" јер бенд ради повратничку турнеју након осам година паузе.

Карте су у продаји још од понедељка 12. априла на свим продајним мјестима Евентима и на благајни СКЦ-а.

Ограничен је број карата.Оставите одговор