Сиротановићи гостују у Загребу на фестивалу комедије с ногу

Антикултурни театар Алија Сиротановић из Бање Луке учествоваће на првом екс-југословенском фестивалу комедије с ногу, који се одржава у загребачком клубу Булдог од 25 до 27. маја. Сиротановићи, који наступају у четвртак 25.5. најављени су као "најинтелигентнија комедија о постратно-транзиацијским темама" и група креативаца и извођача, будних проматрача данашњице, која је "постигла да сарајевска школа […]

понедељак, мај 23, 2011 / 16:04

Антикултурни театар Алија Сиротановић из Бање Луке учествоваће на првом екс-југословенском фестивалу комедије с ногу, који се одржава у загребачком клубу Булдог од 25 до 27. маја.

Сиротановићи, који наступају у четвртак 25.5. најављени су као "најинтелигентнија комедија о постратно-транзиацијским темама" и група креативаца и извођача, будних проматрача данашњице, која је "постигла да сарајевска школа хумора коначно добије достојну конкуренцију".

Мирко Комљеновић, други човјек Сиротановића, у најави пред полазак у Загреб истиче да су за овај излет спремили нешто универзалније скечеве, попут продавнице мржње, клинике за болесне државе и искључивања нередовних платиша ваздуха.

-Пошто фестивал није такмичарског карактера, нема смисла говорити да је важно учествовати. Важно је наплатити дневнице и некажњено покупити сапуниће и пешкире из хотела. Није занемарљиво послати поруку мира у свијету, и те форе – додаје Комљеновић.

Дан прије Сиротановића фестивал отварају стендап комичари из београдске организације Србија с ногу, Александар Перишић, Никола Силић, Џони Фазони и Марио Кржић.Они по други пут наступају у Загребу и најављују своју хрватску турнеју.

Трећи дан је резервисан за хумор из Европске уније, па ће Тин Водопивец, Perica Jerković i Ранко Бабић који ће онако – с ногу, причати о својим животима у Словенији данас, те разувјерити све који мисле да су Словенци недуховити људи.

АКТ Алија Сиротановић вечерас у Дому омладине обиљежава међународни дан рада на црно, као и дан Африке.Оставите одговор